Kumabo är en extra mörk och bitter choklad som tillverkas av kakaobönor från Tanzania, Ghana och Sao Thomé. Smaken har påtaglig fruktighet och med arom av rött te.
Satongo är en extra mörk choklad som tillverkas av en blandning av kakaobönor från Sao Thomé, Tanzania och Ghana. Kakaosmaken är påtaglig och toppas av toner av röda bär.
Sao Thome från Callebaut är en Single Origin-choklad tillverkad av Amelonado-bönor. Den har en mycket intensiv och komplex smak, rik på rostad choklad och många fruktiga toner såsom aprikos, röd frukt, citrus och även toner av te.
Ytterligare en Single Origin från Callebaut. Den är tillverkad av Ecuadors ”nationalkakaoböna”, Forasteron. Mild, lite kryddig smak med lätt syrlig eftersmak. En bra allroundchoklad.
Cacao Barry Evocao är en couvertyr tillverkad till 100% av kakaofrukten. Inget annat har tillsatts – inget raffinerat socker, inget lecitin, ingen vanilj.
Evocao är en explosion av fräscha och fruktiga citrustoner i kombination med sötma från kakaofruktspulp.
OBS! Värms ej över 40 °C.
Alto el Sol-plantagen i Peru producerar en kakao som är mycket fyllig. De dominerande syrliga tonerna, criollokaraktären och röda bär ger den här couvertyren en smak som dröjer sig kvar i gommen.