marron.se

VARUKORGEN  |  OM MARRON  |  BEST.VILLKOR

OK!

Nora Chokladskola AB
Nora Chokladskola AB
order@marron.se  |  0587-47 47 40

NORMAL LEVERANSTID 1–2 DAGAR   |   ENHETSFRAKT 59,–   |   FRI FRAKT FRÅN 1500,–

Nyheter
Choklad, couvertyr
Chokladfärg
Överföringsark
Lakrits
Övriga råvaror
Pralinformar
Förpackningar
Verktyg
Prisnedsatt
Made in Sweden  
Startutrustning
Recept
Hållbarhet
Livsmedelssäkerhet
Boken
Presentkort



Cacao Barry

Callebaut

Chocovic

Chocovic






 

 
 

Doppgaffel 2-horn

Professionell doppgaffel från Martellato.
Bredd: 14 mm
Höjd: 45 mm

75,-
 PLOCKA 
 

Doppgaffel 3-horn

Professionell doppgaffel från Martellato.
Bredd: 18 mm
Höjd: 45 mm

75,-
 PLOCKA 
 

Doppgaffel 4-horn

Professionell doppgaffel från Martellato.
Bredd: 30 mm
Höjd: 45 mm

75,-
 PLOCKA 
 

Doppgaffel rund 14 mm

Professionell doppgaffel från Martellato.
Diameter: 14 mm

75,-
 PLOCKA 
 

Doppgaffel rund 16 mm

Professionell doppgaffel från Martellato.
Diameter: 16 mm

75,-
 PLOCKA 
 

Doppgaffel rund 18 mm

Professionell doppgaffel från Martellato.
Diameter: 18 mm

75,-
 PLOCKA 
 

Doppgaffel rund 20 mm

Professionell doppgaffel från Martellato.
Diameter: 20 mm

75,-
 PLOCKA 
 

Doppgaffel droppe

Professionell doppgaffel från Martellato.
Bredd: 18 mm
Höjd: 30 mm

75,-
 PLOCKA 
 

Doppgaffel triangel

Professionell doppgaffel från Martellato.
Bredd: 20 mm
Höjd: 20 mm

75,-
 PLOCKA 
 

Doppgaffel spiral

Professionell doppgaffel från Martellato.
Diameter: 18 mm

75,-
 PLOCKA 
 

Engångsspritspåsar kee-seal clear 12 tum 100-pack

Planomått 300x160 mm.
Dubbla svetsfogar för maximal styrka.
Steril insida.
Klarar temperaturer från -30°C till +110°C.
Tillverkad i Sverige av kee plastics.

195,-
TILLF.
SLUT
 

Engångsspritspåsar kee-seal clear 18 tum 100-pack

Planomått 450x225 mm.
Dubbla svetsfogar för maximal styrka.
Steril insida.
Klarar temperaturer från -30°C till +110°C.
Tillverkad i Sverige av kee plastics.

215,-
 PLOCKA 
 

Engångsspritspåsar kee-seal ultra 12 tum 72-pack

Planomått 300x160 mm.
Extra greppvänlig yta.
Dubbla svetsfogar för maximal styrka.
Steril insida.
Klarar temperaturer från -30°C till +110°C.
Tillverkad i Sverige av kee plastics.

155,-
 PLOCKA 
 

Engångsspritspåsar kee-seal ultra 18 tum 72-pack

Planomått 450x225 mm.
Extra greppvänlig yta.
Dubbla svetsfogar för maximal styrka.
Steril insida.
Klarar temperaturer från -30°C till +110°C.
Tillverkad i Sverige av kee plastics.

165,-
 PLOCKA 

Tyll, rund 15 mm
 

Runda tyllar

Spritsmunstycken i rostfritt stål för spritsning av grädde, ganache med mera. Millimetermåttet avser mynningens diameter.

 

Tyll rund 2-20 mm

Välj mellan följande storlekar: 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18 och 20 mm. Ange i meddelandefältet i kassan vilken/vilka storlekar som önskas.

39,-
 PLOCKA 

Tyll, rund 15 mm
 

Stjärntyllar

Spritsmunstycken i rostfritt stål för spritsning av grädde, ganache med mera. Millimetermåttet avser mynningens diameter.

 

Tyll stjärna 2-18 mm

Välj mellan följande storlekar: 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16 och 18 mm. Ange i meddelandefältet i kassan vilken/vilka storlekar som önskas.

39,-
 PLOCKA 
 

Smältskål 190 mm 1 liter

Chocolate World. Rymmer cirka 500 gram choklad.

75,-
 PLOCKA 
 

Smältskål 240 mm 2,5 liter

Chocolate World. Rymmer cirka 1 kg choklad.

110,-
TILLF.
SLUT
 

Martellato Professional choco scraper 145x50 mm

Professionell chokladskrapa med ergonomiskt non-slip handtag och rostfritt blad hermetiskt ingjutet i handtaget. Italiensk tillverkning.
Passar formar i 1000-serien.
Total storlek: 145x180 mm
Bladets storlek: 145x50 mm

170,-
 PLOCKA 
 

Martellato Professional choco scraper 145x80 mm

Passar formar i 1000-serien.
Total storlek: 145x210 mm
Bladets storlek: 145x80 mm
I övrigt samma produkt som art.nr. 3584.

195,-
 PLOCKA 
 

Martellato Professional choco scraper 200x50 mm

Passar formar i 1000-serien och 2000-serien.
Total storlek: 200x180 mm
Bladets storlek: 200x50 mm
I övrigt samma produkt som art.nr. 3584.

220,-
 PLOCKA 
 

Martellato Professional choco scraper 200x95 mm

Passar formar i 1000-serien och 2000-serien.
Total storlek: 200x225 mm
Bladets storlek: 200x95 mm
I övrigt samma produkt som art.nr. 3584.

245,-
 PLOCKA 
 

Stålram Martellato 140x140x40 mm

115,-
 PLOCKA 
 

Stålram Martellato 180x180x40 mm

135,-
 PLOCKA 
 

Stålram Martellato 240x240x40 mm

155,-
 PLOCKA 
 

Ballongvisp Matfer 250 mm

Visphuvud av wire i rostfritt stål som bibehåller formen. Greppvänligt och vattentätt handtag i kompositmaterialet Exoglass. Längden anger vispens totala längd. Tillverkad i Frankrike.

195,-
TILLF.
SLUT
 

Ballongvisp Matfer 300 mm

Visphuvud av wire i rostfritt stål som bibehåller formen. Greppvänligt och vattentätt handtag i kompositmaterialet Exoglass. Längden anger vispens totala längd. Tillverkad i Frankrike.

235,-
 PLOCKA 
 

Ballongvisp Matfer 350 mm

Visphuvud av wire i rostfritt stål som bibehåller formen. Greppvänligt och vattentätt handtag i kompositmaterialet Exoglass. Längden anger vispens totala längd. Tillverkad i Frankrike.

255,-
 PLOCKA 
 

Distans aluminium 10x20x350 mm 2-pack

Svensktillverkade.
Kit med två distanser i aluminium. Två formar ur 2000-serien får plats i bredd. Handdisk.

165,-
 PLOCKA 
 

Guitar sheets 590x390 mm 10-pack

Transparent plastfilm för produktion av dekorationer, lockning och för att stryka ut fast ganache på.
Mått: 590x390 mm
Tjocklek: 120 my
Levereras i papprör.

125,-
 PLOCKA 
 

Kakgitarr Martellato mini 250x280 mm

Professionell kakgitarr från Martellato. Perfekt för att skära ganacher, marmeladkonfekt med mera. Skärbasen är tillverkad av tålig plast. Ramen, som är utbytbar, är tillverkad i rostfritt stål och tål maskindisk.
Skäryta: 250x280 mm.
Italiensk tillverkning.

Läs mer

Levereras komplett med:
– En 22,5 mm ram (15 mm respektive 30 mm finns för specialbeställning).
– Bleck och anhåll för rotation av materialet.
– Extra pianotråd och spännverktyg.
– Skötselråd.
– Basrecept på ganache med 2 månaders hållbarhet.

7395,-
 PLOCKA 
 

Martellato Digital Meltinchoc 6 liter

Smältgryta med 6 liters tråg för varmhållning av choklad. Måltemperaturen som ställts nås på ett exakt sätt tack vare extern tempereraturgivare. Maskinen kan också följa tre olika temperaturprogram beroende på chokladtyp.
Denna maskin är stor nog att tömma en 2000-serieform i.

Läs mer

Maskinens mått: 330x400x135 mm.
Trågets mått: 265x320x100 mm.
Levereras komplett med tråg, lock, manual på engelska och tempereringstips från oss.

6195,-
 PLOCKA 
 

Martellato Analogue Meltinchoc 3,6 liter

Smältgryta med 3,6 liters tråg för varmhållning av choklad.
Maskinens mått: 240x400x135 mm.
Trågets mått: 180x325x100 mm. Levererans komplett med tråg, lock och manual på engelska och tempereringstips från oss.

4195,-
 PLOCKA 
 

Martellato Analogue Meltinchoc 6 liter

Smältgryta med 6 liters tråg för varmhållning av choklad. Denna maskin är stor nog att tömma en 2000-serieform i.

Läs mer

Levereras komplett med tråg, lock, manual på engelska och tempereringstips från oss.
Maskinens mått: 330x400x135 mm.
Trågets mått: 265x320x100 mm.

5195,-
 PLOCKA 
 

Smälttråg till Meltinchoc 6 liter

Extra smälttråg passande Martellato Meltinchoc 6 liter (både Analogue och Digital).

450,-
 PLOCKA 
 

Lock till Analogue Meltinchoc 6 liter

Extra lock passande Martellato Analogue Meltinchoc 6 liter.

350,-
 PLOCKA 
 

Smälttråg till Mini Meltinchoc 1,8 liter

Extra smälttråg passande Martellato Mini Meltinchoc 1,8 liter.

395,-
 PLOCKA 
 

Fylltratt Martellato 1,9 liter

Professionell fylltratt i rostfritt stål. Levereras med tre munstycken (4 mm / 5 mm / 6 mm) och stativ.

1475,-
 PLOCKA 
 

Oblatmaskin 40 x 2 mm

Verktyg för snabb produktion av oblater. Ger 24 st á 40 x 2 mm.

Läs mer

Arbetsbeskrivning:
Den rörliga behållaren fylls med choklad och skjuts från ena sidan till den andra. Därefter flyttas hela maskinen och proceduren upprepas.
Temperera gärna maskinen före användning.  

1275,-
 PLOCKA 
 

Oblatmaskin 50 x 3 mm

Verktyg för snabb produktion av oblater. Ger 12 st á 50 x 3 mm.

Läs mer

Arbetsbeskrivning:
Den rörliga behållaren fylls med choklad och skjuts från ena sidan till den andra. Därefter flyttas hela maskinen och proceduren upprepas.
Temperera gärna maskinen före användning.  

1275,-
 PLOCKA 
 

Exopat Matfer 400x300 mm

Glasfiberförstärkt silikonbaserad duk. Kan användas i temperaturspannet –40 till +280 °C och garanterar en non-stick funktion oavsett bakverk. Originalprodukt tillverkad i Frankrike av Demarle för Matfer.

195,-
TILLF.
SLUT
 

Exopat Matfer 520x315 mm (GN 1/1)

245,-
 PLOCKA 
 

Exopat Matfer 585x385 mm

295,-
 PLOCKA 
 

Sticktermometer ETI

Vattentät enl. IP66/67.
Energikälla: 1 st CR2032-batteri.
Mätområde: –50°C till 200°C.
Noggrannhet: ±0,5 °C.

395,-
 PLOCKA 
 

Termometer ETI Therma 1

Sekundsnabb responstid.
Energisparfunktion (auto.avstängning efter 10 min).
Energikälla: 3 st AAA-batterier.
Mätområde –100°C till 1375 °C.
K-kontakt som passar de flesta insticksgivare.
Levereras tillsammans med 2 st insticksgivare:
50 x 1,4/1 mm nålgivare och 1000 mm PTFE wire-givare, samt spårbart kalibreringscertifikat och förvaringsväska.
Brittisk tillverkning (ETI).

1495,-
 PLOCKA 
 

Sticktermometer ETI Thermapen Professional svart

Måltemperaturen nås inom tre sekunder.
Vattentät enl. IP66/67.
Autoroterande display.
Rörelsekänslig energisparfunktion.
Energikälla: 1 st AAA-batteri.
Mätområde –50°C till 200°C.
Noggrannhet ±0,4 °C.
Brittisk tillverkning (ETI).

995,-
 PLOCKA 
 

Sticktermometer ETI Thermapen Professional röd

Färg: röd. I övrigt samma produkt som
ETI Thermapen Professional svart.

995,-
 PLOCKA 
 

Sticktermometer ETI Thermapen Professional gul

Färg: gul. I övrigt samma produkt som
ETI Thermapen Professional svart.

995,-
 PLOCKA 
 

Sockertermometer i bur

Till kokning av socker. Celsiusskala.

310,-
 PLOCKA 
 

Areometer

Areometer för mätning av densiteten vid framställning av exempelvis likörpraliner. Används med fördel tillsammans med mätcylinder 100 ml.

85,-
 PLOCKA 
 

Mätcylinder 100 ml

Mätcylinder av värmetåligt borosilikatglas. Volym 100 ml. Höjd 255 mm. Noggrannhet: 1,0 ml.

50,-
 PLOCKA 
 

Glaspipett

Pipett med gummituta och rör av sodaglas.
Längd (rör): 90 mm
Diameter (rör): 6,5 mm

15,-
 PLOCKA 
 

Plastpipett 3 ml 10-pack

25,-
 PLOCKA 
 

Centreringssprint Chocolate World

Sprint för centrering av två stycken dubbelformar från Chocolate World.

20,-
 PLOCKA 
 

Klämma 24 mm Chocolate World

Klämma för sammanhållning av två stycken dubbelformar med tjockleken 24 mm.

20,-
 PLOCKA 
 

Klämma 26 mm Chocolate World

Klämma för sammanhållning av två stycken dubbelformar med tjockleken 26 mm.

20,-
 PLOCKA 
 

Klämma 28 mm Chocolate World

Klämma för sammanhållning av två stycken dubbelformar med tjockleken 28 mm.

20,-
 PLOCKA 
 

Klämma 30 mm Chocolate World

Klämma för sammanhållning av två stycken dubbelformar med tjockleken 30 mm.

20,-
 PLOCKA 
 

Klämma 32 mm Chocolate World

Klämma för sammanhållning av två stycken dubbelformar med tjockleken 32 mm.

20,-
 PLOCKA 
 

Klämma 35 mm Chocolate World

Klämma för sammanhållning av två stycken dubbelformar med tjockleken 35 mm.

20,-
 PLOCKA 
 

Chocolate bar display 3 hyllor

Displayställ för chokladkakor i polykarbonat (plexiglas). De tre hyllplanens bottenmått är 215 x 75 mm. Bakstyckenas höjd är 110 mm, men chokladkakorna kan vara högre än så – de skymmer då bara delvis kakorna som står på hyllan bakom.

480,-
 PLOCKA 
 

Bomullsvantar Large

De här vantarna är tänjbara och passar de flesta handstorlekar. Krymper något i tvätt.

40,-
 PLOCKA 
 

Skrapkort Martellato

Kraftigt men samtidigt flexibelt och följsamt skrapkort.

15,-
 PLOCKA 
 

Apelsinbrett

20,-
 PLOCKA 




Liten doppningsskola

Bra att veta

– En tumregel är att mjuka pralinfyllningar gjuts i chokladskal (läs pralinform) och hårda fyllningar doppas i tempererad choklad.

– Fyllning som gjuts i chokladskal ska max vara 29 C för att chokladskalet ska bibehålla sin glans och krympa och lossna ur formen.

– Fyllning som ska doppas måste vara rumstempererad eller något varmare. En kyld produkt som doppas i choklad stelnar från fel håll och resultatet blir grått och oaptitligt. Ska kylda produkter doppas rekommenderas därför chokladsubstitutet non-temp.

– Chokladkonditorn använder en doppgaffel med horn (pinnar) till bitar med plan botten och en rund doppgaffel till kulor. Till lite större bitar finns specialgafflar och den spiralformade modellen är en bra doppgaffel för nybörjare.

Gör så här

Lägg doppämnet, till exempel en tryffelkula på doppgaffeln (spetsa den inte). Doppa ner gaffeln i chokladen så hela doppämnet täcks med choklad.

Doppa sedan gaffeln snabbt mot ytan för att den överflödiga chokladen på undersidan av pralinen ska sugas ner i bunken igen.

Skrapa eventuellt av pralinen mot en ståltråd uppspänd över bunken eller mot bunkens kant.

Lägg de första doppade pralinerna längst upp till höger på smörpapperet och sedan i rader närmare och närmare bunken.

Choklad som flutit ut runt pralinen kallas för fot och ser tråkigt ut. Knuffa pralinen till en ren ya på papperet om fötter bildas.

Dekorera med kryddor/ bladguld/ doppgaffelavtryck medan chokladen är flytande och gör präglingar när chokladen stelnat och är läderhård.

Tryffelkulor måste ofta doppas flera gånger för att skalet ska bli tätt. För att åstadkomma taggiga praliner- låt chokladen tjockna i bunken och rulla sedan i handen eller på ett galler.

Lycka till!
Ingela Svedbro
Nora Chokladskola AB