LEV.TID 1-2 DAGAR ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎|‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎FRAKT TILL DHL SERVICE POINT 59,-

Det här är ett härligt recept på ett spread med den omisskännliga smaken av kärleksmums – applicerbart på i princip vilket underlag som helst …

Receptet ger 3 burkar á 130 ml

LAGER 1 (AW 0,33)
Ingredienser:
84 g Cacao Barry Praliné Amandes Noisettes 50%
84 g naturell solrosolja
84 g Callebaut Cappuccino 30,8%
42 g Callebaut 70-30-38 70,5%
1 g Callebaut Mycryo

Arbetsbeskrivning:
Blanda pralinén och solrosoljan.
Väg upp chokladsorterna i en gemensam bunke. Temperera med Mycryo.
Rör ned chokladen i nötkrämen.
Ställ i kylskåp i en timme, eller så lång tid som krävs för att massan ska bli fast. Mixa till en slät kräm i en matberedare. Fyll glasburkarna till 2/3. Slå burkarna i bordet för att eliminera luftfickor. Andra lagret kan beredas omgående.

LAGER 2 (AW 0,52)
Ingredienser:
40 g Cacao Barry Praliné Amandes Noisettes 50%
20 g naturell solrosolja
40 g Callebaut 70-30-38 70,5%
10 g Sukrin Syrup Gold
2 g kakaopulver
1/2 krm salt
0,5 g Callebaut Mycryo
Kokosflingor

Arbetsbeskrivning:
Blanda pralinén, solrosoljan, sirapen, kakaopulvret och saltet.
Temperera chokladen med Mycryo. Rör ned den i nötkrämen.
Ställ i kylskåp i en timme, eller så lång tid som krävs för att massan ska bli fast. Mixa till en slät kräm i en matberedare. Klicka i andra lagret i glasburkarna. Stryk ut med en tesked och strö över kokosflingorna.
Förvara i rumstemperatur, 18–22 °C.

  • Sukrin Syrup Gold 450 g

    Sukrin Syrup Gold har en neutral sötma och kan användas i pralinfyllningar som ersättning till invertsocker och glykos. Sirapen innehåller majsfiber som har samma hälsofördelar som spannmål, frukt och grönsaker. Lösliga majsfiber kan förbättra tarmhälsan och har prebiotiska egenskaper. Dessutom är lösliga majsfiber blodsockerreglerande och ökar kalciumupptagningen vilket är bra för benstrukturen.

    105,-
  • Callebaut 70-30-38 70,5% 2,5 kg

    En lite bittrare allround-choklad som passar till både gjutning, doppning och fyllningar.

    795,-
  • Callebaut Cappuccino 30,8% 2,5 kg

    Blandning av vit och ljus choklad som conchats med kaffe.

    1 195,-
  • Kakaopulver Cacao Barry Extra Brute 1 kg

    Alkaliserat kakaopulver med balanserad smak av mörk choklad och kryddiga toner med inslag av trä. 100% kakao varav 22-24% kakaosmör. PH 7,7-8,1.

    355,-
  • Out of stock

    Cacao Barry Praliné Amandes Noisettes 50% 1 kg

    Mellanrostad praliné av 25% hasselnötter och 25% mandlar. Med sammetslen textur, djupa smaker och gyllene kulör.

    395,-
  • Callebaut Mycryo 600 g

    Kakaosmör i pulverform för enkel temperering av choklad samt förtunning t ex vid arbete med trögflytande chokladsorter eller chokladfärger.

    575,-
  • Julpraliner

    Julpraliner innehåller recept på advents- och nyårspraliner samt spreads, fudge och gräddbullar. Svårighetsgraden är steget högre än grundboken, med lite mera avancerade målningstekniker och fyllningar i flera lager. Som ett stöd till dig som säljer har recepten ett AW-värde. Genom att mäta halten fritt vatten, Available Water, med ett speciellt instrument får produkterna en teoretisk hållbarhetstid. Författare till boken är Ingela Svedbro, grundare av Nora Chokladskola.

    345,-
Till toppen