Receptet är hämtat från vår receptbok Chokladikum.
Pralinform: 1 x CW2171
MÅLNING
Ingredienser:
1/2 krm chokladfärg vit
1 tsk kakao
1/2 msk Ceylon kanel
2 msk kakaosmör
Arbetsbeskrivning:
Smält kakaosmör i mikron. Blanda 1 tsk kakaofett med 1 krm kalciumkarbonat på en bakmatta. Stänk prickar (pärlsocker) i formen med en skurborste. Låt torka.
Blanda 2 tsk smält kakaosmör med 1 tsk kakaopulver i ett glas. Värm till 40 °C i mikro och kyl till 30 °C i ett kallt vattenbad. Måla den brungräddade ytan med en bomullspinne i virveln. Låt torka.
Dosera 1 msk kakaosmör och 1/2 msk ceylon kanel på bakmattan. Jobba ihop färgen med ett finger. Fingermåla en gyllenbrun fond i form. Måla även i virveln med bomullspinne. Låt torka i 30 minuter innan skalen gjuts.
PRALINSKAL
Ingredienser:
500 g Malmö Vegan Vit 44 %
Arbetsbeskrivning:
Temperera chokladen och gjut skal.
VEGANSK KARDEMUMMAGANACHE
Ingredienser:
145 g Malmö Mylk 52 %
15 g glykos
7 g invertsocker
30 + 22 g iMat
14 g mandelsmör
1,5 krm kardemumma
Arbetsbeskrivning:
Väg upp alla ingredienser utom 22 g iMat i en kastrull. Värm på låg värme under omrörning med slickepott. Tag från spisplattan när 70 % av chokladen smält. Låt stå någon minut. Rör tills all choklad smält. Häll de sista 22 g med iMat i kastrullen. Vispa fyllningen homogen med en ballong- eller såsvisp. Sänk ned kastrullen i ett kallt vattenbad. Kyl under omrörning tills fyllningen är 28 °C. Häll upp på spritspåse och fyll pralinskalen till 70 %.
Ingredienser ”remons”:
95 g mandelmassa
20 g finhackade nötter eller mandlar
1/2 – 1 krm kanel
Arbetsbeskrivning:
Knåda ihop alla ingredienser. Forma 32 kulor á 3,5 g. Tryck ned bollarna i ganachen.
Locka med tempererad choklad nästa dag.