Gör gärna böcker med olika teman – med noter till konserthusets café, julmotiv till adventskalendern eller marmorerat omslag till det lilla bokcaféet. Måttet på de färdiga pralinerna blir ca 3×3 cm.
Pralinform: 1 x MA1980
MÅLNING
Ingredienser:
1 tsk kakaopulver
2 tsk kakaosmör
Arbetsbeskrivning:
Smält kakaosmöret och blanda med kakaopulvret på en bakmatta. Måla ”boksidor” i formen med en akvarellpensel. Observera att enbart sidorna på pralinerna behöver målas.
PRALINSKAL
Ingredienser:
325 g Callebaut Gold
20 g kakaosmör
Arbetsbeskrivning:
Temperera chokladen och gjut skal. Fyll med valfria fyllningar och locka.
BOKOMSLAG
Ingredienser:
150 g mörk choklad
Arbetsbeskrivning:
Klipp remsor om 30×74 mm i överföringsark eller plastfilm.
Knacka ut pralinerna på ett bakplåtspapper.
Temperera chokladen med valfri metod.
Doppa en slickepott i chokladen och stryk in ett plastark åt gången. Jag stryker först med slickepotten uppåt över filmen och sedan vänder jag på den och stryker nedåt. Hela arket ska vara täckt med choklad. Flytta arket med hjälp av en palett eller metallskrapa till en ren yta. Lägg pralinen någon till några millimeter från kortsidan på arket och vik över filmen. Lägg åt sidan att stelna, skrapa av chokladen från bänken och upprepa proceduren med nästa pralin. Ställ chokladböckerna i kylskåp i minst 15 minuter innan plasten dras bort.
Pralinerna på bilden är fyllda med punschfondant – Nora-deckarförfattarinnan Maria Langs favoritfyllning.