LEV.TID 1-2 DAGAR ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎|‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎FRAKT TILL DHL SERVICE POINT 59,-

Här kommer recept på en bra basfyllning som passar lika bra i chokladkalendern som i påskägget. Hållbarhet är cirka 6 månader.

Receptet räcker till 1 st form i 1000-serien. Gör gärna dubbel sats.

INGREDIENSER
45 g kallpressad kokosolja
90 g Malmö vegan vit 44%
45 g kokosflingor

ARBETSBESKRIVNING
Mixa kokosflingorna till 1/3 av storleken.
Smält ihop kokosoljan och chokladen. Värm i en bunke i micron eller på låg värme i en liten kastrull.
Rör i de mixade kokoskornen.
Kyl fyllningen i ett kallt vattenbad till 22–24°C. Ta upp kärlet och vispa i 30 sekunder. Fyllningen är fortfarande rinnig, men kommer stelna och bli fast i pralinskalet.
Fyll chokladskalen till 90% antingen från en kanna med pip eller med fylltratt.
Ställ formen i kylskåp i 30 minuter eller i rumstemperatur över natten.
Locka med temperad choklad.

  • Sale!

    Malmö Chokladfabrik Vegan Vit 44% eko 700 g

    En fräsch, vit chokladkänsla med lätt ton av kokos, vanilj och en liten, liten touch av krispigt kex i bakgrunden.

    Det ursprungliga priset var: 335,-.Det nuvarande priset är: 250,-.
  • Martellato pralinform MA1016

    Ger 25 praliner á 10 g (41x18x16 mm)

    255,-
  • Chokladikum

    Chokladikum är en ny samling med pralinrecept från Nora Chokladskola. Alla instruktioner i boken är klimatsmarta. Gör praliner av hantverkschoklad från nio olika svenska tillverkare, testa på växtfärgning eller framställ fikapraliner inspirerande av klassiska bakverk. Boken rymmer både enkla recept som inte kräver termometer eller pralinform och lite svårare tekniker. Pralinerna blir veganska samt alkoholfria och kan göras glutenfria.
    Ingela Svedbro har även skrivit Grundbok i pralintillverkning.

    325,-
Till toppen