LEV.TID 1-2 DAGAR ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎|‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎FRAKT TILL DHL SERVICE POINT 59,-

Många har reagerat på att chokladpriserna har gått upp under sommaren. Först gjorde Barry Callebaut en prishöjning i maj och därefter en stor höjning i juli. Anledningen till att råvarupriset på kakao stigit är en kombination av dåliga skördar och ökad efterfrågan i världen. Beroende på om chokladen levererades till oss eller andra grossister före, mellan eller efter prishöjningarna blir priserna olika.

Jämför gärna kilopriset mellan olika webbutiker/grossister innan du beställer! Här på MARRON visas chokladpriserna inklusive 12% moms. Frakten kostar 59 kr, inklusive 25% moms.

När vi fick reda på prishöjningarna önskade vi ta hemma större kvantiteter, men för att chokladen skulle räcka till alla återförsäljare var det ransonering under ett par månader.

Om du som tillverkar och säljer praliner har funderingar kring prishöjningen och hur du ska tänka framåt för att behålla dina marginaler, mejla eller ring för handfasta tips!

Är du nybörjare, gå gärna en kurs i hantverket så blir det mindre svinn och du får du en flygande start som pralinmakare. Ett bra komplement är Ingela Svedbros chokladbibel: Grundbok i pralintillverkning.

Titel

Till toppen