marron.se

VARUKORGEN  |  OM MARRON  |  BEST.VILLKOR

OK!

Nora Chokladskola AB
Nora Chokladskola AB
order@marron.se
0587-47 47 40

Nyheter
Choklad, couvertyr
Chokladfärg
Lakrits
Överföringsark
Övriga råvaror
Pralinformar
Förpackningar
Verktyg
Prisnedsatt
Startutrustning
Recept
Utbildningsmaterial
Presentkort



Cacao Barry

Callebaut

Chocovic



Mona Lisa


 

 

Pralinformar i polykarbonat

Pralinformar tillverkade av polykarbonat håller mycket hög kvalitet och är den pralinformmodell som används av professionella chokladtillverkare.
Formarna putsas med bomull eller hushållspapper (eventuellt fuktad med sprit) före varje användning.
Handdiska dem i hett vatten med vanligt diskmedel. Låt dem självtorka på stående kant.
Vid daglig användning kan formarna enbart skrapas av och putsas mellan tillverkningsessionerna för att spara tid.
Om chokladen är rätt tempererad återges glansen från formen på pralinen. Extra högglans kan åstadkommas genom att formarna lackas med smält kakaofett.
Bra inomhustemperatur för gjutning av praliner är 18-22°C. Vid temperaturer över 24°C kan formarna behöva stå i kylen en kort stund innan chokladen hälls i.
En bra gjutningsinstruktion finns längst ned på sidan.
Vi har tillgång till hela Chocolate Worlds sortiment av formar med en leveranstid på ca 7 dagar. Hör av dig om du saknar någon modell så tar vi hem.




Påskformar

 

Chokladform no CW1889

Ger 6 ägghalvor, 87x56x33 mm

225,-
 PLOCKA 
 

Chokladform no CW1910

Ger 6 st ägg 86,5x56x30 mm.

225,-
 PLOCKA 
 

Chokladform no. CW2137

Ger 20 st halvor (43x30x15 mm).

245,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1582

Ger 24 st halvor á 5 g (33x24x12 mm).

225,-
 PLOCKA 
 

Chokladform no CW2151

Ger 10 påskkorgar (78x40x20 mm).

245,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1656

Ger 18 halvor (27x35x15 mm).

225,-
 PLOCKA 
 

Easter Kit Pavoni Hen KT119

Kit för tillverkning av två hönor. Höjd 140 mm. Vikt 350 gr. OBS! Ej polykarbonat.

345,-
 PLOCKA 
 

Äggform med fot 135 mm

Ger 2 st ägghalvor 135x90x45 mm.

375,-
 PLOCKA 
 

Äggform med fot 150 mm

Ger 1 st ägghalva 150x100x50 mm.

375,-
 PLOCKA 
 

Äggform med fot 230 mm

Ger 1 st ägghalva 230x155x75 mm

425,-
 PLOCKA 





”Grädde” till pralinsemla

Receptet räcker till 40 gräddrosetter á 3 g.


Ingredienser

100 g vit choklad
25 g grädde
5 g glykos
Ev. vanilj


Arbetsbeskrivning

Värm drygt 25 gram grädde till minst 70°C.
Smält chokladen.
Väg upp exakt 25 gram grädde (fingervarm) och vispa ned i chokladen i två omgångar.
Vispa i glykosen och vispa i ett par minuter.
Ställ in bunken i kylskåpet i 5-10 minuter.
Spritsa genast gräddrosetter med stjärntyll.


Lämpliga produkter

 

Pralinform no. CW1603

Passar som botten till pralinsemla. Matcha med lock CW1495. Ger 21 st praliner á 9 gram (29x29x15/12 mm).

225,-
 PLOCKA 
 

Pralinform Pavoni PC113

Åter i lager! Passar som botten till pralinsemla. Matcha med lock CW1258. Ger 21 st praliner á 10 gram (28x14 mm).

245,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1495

Passar som lock till pralinsemla. Ger 40 halvor (Ø20 mm).

225,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1258

Passar som lock till pralinsemla. Ger 32 st halvor (Ø27 mm).

225,-
 PLOCKA 
 

Lubeca Lübecker Marzipan 52% 200 g

Marsipanråmassa gjort på Valencia medelhavsmandel.

Läs mer

Innehållsförteckning:
Medelhavsmandel från Valencia 52%, socker, vatten, invertsockersirap, naturlig rosarom. Kan innehålla spår av hasselnötter och andra nötter.
Vikt: 200 gram
Bäst före 2019-03-11 eller senare

49,-
 PLOCKA 





Chocolate World – 2019 års kollektion i urval

 

Pralinform no. CW1923

Ger 24 praliner (26,5x22 mm).

225,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1909

Ger 24 halvor á 5 g (25x25x12,5 mm)

225,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1930

Ger 24 praliner á 9,5 g (36x20x15 mm)

225,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1908

Ger 7 bars á 31,5 g (113x28x11 mm)

225,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1916

Ger 14 chokladpinnar (halvor) á 5 g (120x9,5x5 mm)

225,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1929

Ger 10 bars á 17,5 g (99,5x19,5x11,5 mm)

225,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1912

Form till gjutning av naturtrogna stenar. Ger 18 halvor á 5,5 g (39x34x7 mm).

225,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1915

Ger 21 praliner á 8 g (27,5x27,5x17 mm).

225,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1917

Ger 21 blomhalvor á 5 g (30x10 mm).

225,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1919

Ger 63 st minikakaobönor á 1 g (19x9x4 mm)

225,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1901

Ger 21 bitar á 5 g (31,5x31,5x5 mm)

225,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1936

Ger 4 chokladkakor á 57 g (117,5x49,5 mm)

225,-
 PLOCKA 
 

Chokladform ruby 8,5 g

Ger 21 praliner á 8,5 g (40x35x14 mm)

225,-
 PLOCKA 
 

Chokladform ruby 56 g

Ger 2 st chokladkakor á 56 g (104x90x14 mm)

225,-
 PLOCKA 



Chocolate World

 

Pralinform no. CW1433

Ger 24 st praliner á 15 gram (Ø29x25 mm).

225,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW2295

Ger 32 st praliner á 13 gram (Ø29x21 mm).

245,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW2116

Ger 32 praliner á 14 g (D30 mm x H23mm).

245,-
TILLF.
SLUT
 

Pralinform no. CW1867

Ger 24 praliner á 9,5 g (25,50x25,50x22,50 mm).

225,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW2207

Ger 40 st praliner á 14 gram (Ø30x19 mm).

245,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1903

Ger 21 st halvor (45,50x28x14 mm). New collection 2018: "Belle Epoque".

225,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1904

Ger 21 praliner á 8 g (42x31x16 mm).

225,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1754

Ger 18 st praliner á 10 gram (38x32x23 mm). World Chocolate Masters 2013 collection: Davide Comaschi, Italien.

225,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1782

Ger 18 st praliner á 11 gram (45x32x23 mm).

225,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1753

Ger 21 st praliner á 11 gram (27x27x19 mm).

225,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1749

Ger 21 st praliner á 12 gram (28x28x17 mm)

225,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1630

Ger 24 st praliner á 12 gram (26x26x19 mm). Blanka sidor och matterad översida.

225,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1676

Ger 32 st praliner á 12 gram (23x23x20 mm).

225,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1673

Ger 16 st praliner á 10 gram (45,5x25x12,5 mm).

225,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1258

Passar som lock till pralinsemla. Ger 32 st halvor (Ø27 mm).

225,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1217

Ger 24 st halvor á 9 gram (Ø30 mm).

225,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW2361

Ger 40 st halvor (Ø27 mm).

245,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1617

Ger 25 st praliner á 10 gram (39x17x15 mm). Signerad Ernst Knam.

225,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1173

Ger 24 st praliner á 13 gram (48x18x20 mm).

225,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1751

Ger 16 praliner á 9 gram (56x23x14 mm).

225,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1074

Ger 24 st praliner á 16 gram (38x28x18 mm).

225,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1603

Passar som botten till pralinsemla. Matcha med lock CW1495. Ger 21 st praliner á 9 gram (29x29x15/12 mm).

225,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1218

Ger 21 st praliner á 15 gram (30x36x19 mm).

225,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1526

Ger 28 st praliner á 9 gram (31x27x17 mm).

225,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1417

Ger 24 st praliner á 11 gram(33x31x15 mm).

215,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW2143

Ger 60 st minihjärtan á 2 gram (20x8 mm)

245,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1143

Ger 21 st praliner á 14 gram.

225,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1248

Ger 24 st praliner á 13 gram (44x21x18 mm).

225,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1642

Ger 2 chokladkakor á 92 g. 100x100x15 mm.

225,-
 PLOCKA 
 

Chokladform no CW2436

Ger 3 st chokladkakor á 50 g (156x77x4 mm).

245,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW2289

Ger 18 st chokladkakor á 15 gram (40x40 mm).

245,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW2309

Ger 15 bars á 16 g (L63xB23xH12 mm).

245,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1669

Ger 10 st chokladkakor á 13 gram.

225,-
 PLOCKA 
 

Chokladform no. CW2299

Ger 6 st chokladkakor á 31 gram.

245,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1611

Ger 8 st chokladkakor á 17 gram (123x22x6 mm).

225,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1769

Ger 4 chokladkakor á 45 g.

225,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1612

Ger 4 st chokladkakor á 55 gram.

225,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW1387

Ger 24 praliner á 11 g.

225,-
 PLOCKA 
 

Chokladform no CW1792

Ger 2 chokladkakor á 55 g med dim. 85x85x9,50 mm.

225,-
 PLOCKA 
 

Pralinform no. CW2326

Ger 32 halvor á 8 g (Bx30Lx30xH15 mm).

245,-
 PLOCKA 



Pavoni

 

Pralinform Pavoni PC38

Designad av Antonio Bachour för Pavoni.
Ger 21 praliner á 10 gram (44x24x 20 mm).

245,-
 PLOCKA 
 

Pralinform Pavoni PC40

Designad av Antonio Bachour för Pavoni.
Ger 21 praliner á 10 gram (33x28x20 mm).

245,-
TILLF.
SLUT
 

Pralinform Pavoni PC45

Designad av Antonio Bachour för Pavoni.
Ger 21 praliner á 10 gram (Ø30x16 mm).

245,-
 PLOCKA 
 

Pralinform Pavoni PC46

Designad av Antonio Bachour för Pavoni.
Ger 21 praliner á 10 gram (40x18x16 mm)

245,-
 PLOCKA 
 

Pralinform Pavoni PC48

Designad av Antonio Bachour för Pavoni.
Ger 21 praliner á 10 gram (42x21x 18 mm)

245,-
 PLOCKA 
 

Pralinform Pavoni PC53

Ger 18 praliner á 10 g (25x25x17 mm).

245,-
 PLOCKA 
 

Pralinform Pavoni PC112

Pavoni. Ger 21 st praliner á 10 gram (26x26x13 mm).

245,-
 PLOCKA 
 

Pralinform Pavoni PC114

Ger 21 praliner á 10 gram (37x16x14 mm).

245,-
 PLOCKA 
 

Pralinform Pavoni PC113

Åter i lager! Passar som botten till pralinsemla. Matcha med lock CW1258. Ger 21 st praliner á 10 gram (28x14 mm).

245,-
 PLOCKA 
 

Pralinform Pavoni PC15

Ger 21 praliner á 10 gram (26x23x21 mm).

245,-
 PLOCKA 



Deco Relief



Magnetiska pralinformar

En magnetform består av två delar, en plastform och en metallbotten som hålls fast av magneter. Innan gjutning prepareras formen med ett överföringsark eller reliefark. När man gjuter i magnetform är det egentligen bara en sak som skiljer sig från gjutning i en klassisk form. Formen får inte bankas i bordet. Och så gäller det att lägga arket med smörsidan mot chokladen – fast det missar du inte!


 

Magnetisk gjutform RUND

Ger 18 bitar á 9 g 22 mm

425,-
 PLOCKA 
 

Magnetisk gjutform ELIPS

Ger 20 bitar á 9 g 37x10 mm.

425,-
 PLOCKA 
 

Magnetisk gjutform REKTANGEL 2

Ger 20 bitar á 9 g 31 x 17 mm.

425,-
 PLOCKA 
 

Magnetisk gjutform HJÄRTA

Ger 18 praliner á 11 gram. Används tillsammans med överföringsark eller reliefark.

Läs mer

Handdisk rekommenderas för att magneterna inte ska rosta.

425,-
TILLF.
SLUT
 

Magnetisk gjutform KAKAOFRUKT

2-delad magnetisk gjutform för framställning av 3-dimensionella kakaofrukter. Mould Dim. 275x30xh.35mm - 6 cocoa beans.

285,-
 PLOCKA 
 

Magnetisk gjutform HALLON

2-delad magnetisk gjutform för framställning av 3-dimensionella chokladhallon. Mould Dim. 275x30xh.35mm - 7 raspberries.

285,-
 PLOCKA 



Instruktioner

 

Instruktion - Gjutning i pralinform

Lär dig gjuta praliner i form. Utförlig steg för steg beskrivning framtagen av pralinör Ingela Svedbro. Denna instruktion finns komprimerad på hemsidan.

40,-
 PLOCKA 
 

Instruktion - Chokladtemperering

Lär dig temperera choklad. Utförlig steg för steg beskrivning framtagen av pralinör Ingela Svedbro.

35,-
 PLOCKA 



Gjutning i pralinform

När en tryffel eller kola doppas i choklad sker förvandlingen till pralin! En pralin består alltid av ett inkråm t ex av nougat och ett hölje av vit, ljus eller mörk choklad. En tumregel är att hårda fyllningar doppas i choklad och mjuka fyllningar gjuts i pralinform. Konsistensen på fyllningen regleras med vätskemängden. När du lärt hur förhållandet ska se ut mellan råvarorna kan du sätta ihop egna recept- smaksatta med t ex favoritlikören eller med bär från egna trädgården.

Det finns både hårda och mjuka pralinformar. Vi tycker att du ska välja en form i hårdplast till praliner och en i mjukplast till marmeladkonfekt, karameller mm.

Välj gärna pralinformar som kan varieras. Då är det inte nödvändigt att ha lika många. En startuppsättning kan bestå av en kupolform, en fyrkant och ett hjärta.



Chokladtemperering steg 1  

Fyll facken med tempererad choklad. Det är viktigt att chokladen är tempererad för annars lossnar inte pralinerna ur formen! Non-temp och blockchoklad har dåliga krympegenskaper, men passar bra till julgodis och till till doppning av bakverk som dammsugare och chokladbiskvier.


Chokladtemperering steg 1  

Skrapa av chokladöverflödet och skaka eller banka formen mot bordskanten för att få bort luftbubblor. Du kan behöva ta i lite- särskilt om chokladen är lite tjockflytande.
Allra helst ska couverture användas till praliner. Den innehåller extra mycket kakaosmör som gör den tunnflytande. Fråga i chokladbutiken om du är osäker. Alla våra chokladsorter på Marron är couverturer.


Chokladtemperering steg 1  

Töm ut chokladen. Chokladen som rinner ut kan återanvändas till botten! Fortsätt att hålla formen upp och ner och skrapa av all överflödig choklad. Låt formen stelna upp och ner, uppallad på t ex marmorplattor.


Chokladtemperering steg 1  

Skrapa bort all choklad som är ovanpå och runt formen. Vi använder sådana här metallskrapor. "De kan man ju köpa i byggaffären billigt", resonerar många. Gör inte det. De rostar!
Fyll chokladskalen med fyllning till ungefär 75%. Om man är ovan med att spritsa kan det bli toppar. Platta isåfall till dem med en tesked.
Avsluta med att locka formen med tempererad choklad. Sedan är det bara att vänta undertiden pralinerna krymper i kylskåpet. Det tar ungefär 20 minuter. Om du har lyckats med tempereringen blir de blanka och fina. Men ha tålamod! Ofta krävs det både ett par kurser och en massa träning för att bli en duktig pralinör.