Pulverfärger
Pulverfärger finns i två huvudtyper – chokladfärg och pärlemorfärg. Den förstnämnda används för infärgning av vit choklad och kakaosmör. Färgat kakakosmör kan antingen fingermålas eller stänkmålas direkt i formen. Pärlemorfärg påförs torr, eller upplöst i sprit, på färdig pralin eller i formen innan gjutning. Den kan även blandas med kakaosmör.
Stänk- och fingermålning
E-nummerfri chokladfärg: 10 ml (2 tsk) kakaosmör + 2 ml (2 krm) pulverfärg.
Övriga pulverfärger: 10 ml (2 tsk) kakaosmör + 1 ml (1 krm) pulverfärg.
Samtliga chokladfärger är godkända för quantum satis, dvs dosering efter behov (godtycklig mängd).
Läs mera om gränsvärden för olika färgämnen här.
Läs Introduktion till målning med chokladfärger på receptsidan
|
|
Chokladfärg vit E171-fri 20 g
Kalciumkarbonat är ett giftfritt alternativ till titandioxid. Färgen blir först gul, men vitnar när kakaofettet stelnar.
Läs mer Ingredienser: Kalciumkarbonat (CaCO3). Kalciumkarbonat eller kolsyrad kalk är i naturen ett mycket vanligt salt som förekommer som kalksten, krita, marmor med mera samt som komponent i snäckor, pärlor och äggskal. Packad i burk av Bio-PP/PE. Bäst före 2024-12-31 eller senare.
|
|
|
|
Chokladfärg gul E-fri 10 g
Gul chokladfärg tillverkad av färgtistel och citron.
Läs mer Innehållsförteckning: Koncentrat av färgtistel och citron. Packad i burk av Bio-PP/PE. Bäst före 2023-10-25 eller senare.
|
|
|
|
Chokladfärg orange E-fri 10 g
Orange chokladfärg tillverkad av färgtistel, citron, rädisa, äpple och svartvinbär.
Läs mer Innehållsförteckning: Koncentrat av färgtistel, citron, rädisa, äpple och svartvinbär. Packad i burk av Bio-PP/PE. Bäst före 2023-01-31 eller senare.
|
|
|
|
Chokladfärg röd E-fri 10 g
Röd chokladfärg tillverkad av rädisa, äpple och svartvinbär.
Läs mer Innehållsförteckning: Koncentrat av rädisa, äpple och svartvinbär. Packad i burk av Bio-PP/PE. Bäst före 2023-10-25 eller senare.
|
|
|
|
Chokladfärg grön E-fri 10 g
Ljusgrön chokladfärg tillverkad av färgtistel och spirulina.
Läs mer Innehållsförteckning: koncentrat av färgtistel och spirulina. Packad i burk av Bio-PP/PE. Bäst före 2023-09-15 eller senare.
|
|
|
|
Chokladfärg blå E-fri 10 g
Blå chokladfärg tillverkad av spirulina.
Läs mer Innehållsförteckning: Koncentrat av spirulina. Packad i burk av Bio-PP/PE. Bäst före 2024-01-26 eller senare.
|
|
|
|
Chokladfärg ockragul 5 g
Gul chokladfärg tillverkad av oxiderat järn.
Läs mer Färgerna har olika densitet. Därför kan volymen mellan burkarna skilja sig åt.
Innehållsförteckning: E172 (järnoxid) Azo-fri Bäst före 2022-11 eller senare.
|
|
|
|
Chokladfärg roströd 5 g
Röd chokladfärg tillverkad av oxiderat järn.
Läs mer Färgerna har olika densitet. Därför kan volymen mellan burkarna skilja sig åt.
Innehållsförteckning: E172 (järnoxid) Azo-fri Bäst före 2024-08 eller senare.
|
|
|
|
Chokladfärg svart 5 g
Svart chokladfärg tillverkad av kol.
Läs mer Färgerna har olika densitet. Därför kan volymen mellan burkarna skilja sig åt.
Innehållsförteckning: E153 (kol) Azo-fri Bäst före 2024-07 eller senare.
|
|
|
|
Pärlemorfärg koppar 10 g
Kopparfärg tillverkad av oxiderat järn. Perfekt till att high-lighta detaljer på pralinerna eller till att dölja mindre skönhetsfel (t ex grå streck).
Läs mer Färgerna har olika densitet. Därför kan volymen mellan burkarna skilja sig åt.
Innehållsförteckning: E172 (järnoxid), klumpförebyggande medel E555 Azo-fri Bäst före 2024-09 eller senare.
|
|
|
|
Pärlemorfärg brons 10 g
Bronsfärg tillverkad av oxiderat järn. Perfekt till att high-lighta detaljer på pralinerna eller till att dölja mindre skönhetsfel (t ex grå streck).
Läs mer Färgerna har olika densitet. Därför kan volymen mellan burkarna skilja sig åt.
Innehållsförteckning: E172 (järnoxid), klumpförebyggande medel E555 Azo-fri Bäst före 2024-06 eller senare.
|
|
Power Flowers food coloring system – IBC Belgium
Power Flowers från IBC Belgium är pigment upplösta i en bas av kakaosmör. Tack vare liten partikelstorlek lämpar de sig utmärkt för airbrushing, men naturligtvis också för andra typer av infärgningsapplikationer. Färgerna kan blandas med varandra för att få fram hela färgspektrat som grön, orange, violett, rosa etc.
FÄRGAD CHOKLAD
1 kg vit choklad + 1 blomma
STÄNKMÅLNING
15 ml (1 msk) kakaosmör + 1 blomma
Till minst 3 formar i 1000-serien
AIR-BRUSHING
5 ml (1 tsk) kakaosmör + 1 blomma
Till 3 formar i 1000-serien
Doseringen är inom tillåten användning vid försäljning av praliner enligt ”Förordning (EG) nr 1333/2008 om livsmedelstillsatser”. Spirulina och rödbeta är godkända för quantum satis, dvs dosering efter behov (godtycklig mängd).
Läs Introduktion till målning med chokladfärger på receptsidan
|
|
IBC Power Flowers Classic Yellow 50 g
Classic Yellow är en klargul chokladfärg. Färgämnet kurkumin (E100) extraheras ur gurkmejaroten. Azo-fri.
Läs mer Innehållsförteckning: Kakaosmör, E100 (Kurkumin) Kan innehålla spår av mjölk, nötter, soja. Bäst före 2023-03-17 eller senare.
|
|
|
|
IBC Power Flowers Classic yellow 5 g
Classic Yellow är en klargul chokladfärg. Färgämnet kurkumin (E100) extraheras ur gurkmejaroten. Azo-fri.
Läs mer Innehållsförteckning: Kakaosmör, E100 (Kurkumin) Kan innehålla spår av mjölk, nötter, soja. Bäst före 2023-03-17 eller senare.
|
|
|
|
IBC Power Flowers Classic red 50 g
Färgämne E120 på bärare av kakaosmör. Azo-fri.
Läs mer Innehållsförteckning: Kakaosmör, färgämne: E120. Kan innehålla mjölk, nötter, soja. Bäst före 2023-06-15 eller senare.
|
|
|
|
IBC Power Flowers Classic red 5 g
Färgämne E120 på bärare av kakaosmör. Azo-fri.
Läs mer Innehållsförteckning: Kakaosmör, färgämne: E120. Kan innehålla mjölk, nötter, soja. Bäst före 2023-04-19 eller senare.
|
|
|
|
IBC Power Flowers Natural blue 50 g
Naturligt färgämne från extrakt av spirulinaalg på bärare av kakaosmör. Azo-fri.
Läs mer Innehållsförteckning: Kakaosmör, spirulinaextrakt. Kan innehålla mjölk, nötter, soja. Bäst före 2024-03-10 eller senare.
|
|
|
|
IBC Power Flowers Natural blue 5 g
Naturligt färgämne från extrakt av spirulinaalg på bärare av kakaosmör. Azo-fri.
Läs mer Innehållsförteckning: Kakaosmör, spirulinaextrakt. Kan innehålla mjölk, nötter, soja. Bäst före 2024-03-10 eller senare.
|
|
|
|
IBC Power Flowers Natural red 50 g
Naturligt färgämne från extrakt av rädisa, äpple och svartvinbär på bärare av kakaosmör. Azo-fri.
Läs mer Innehållsförteckning: Kakaosmör, extrakt av rädisa, äpple och svartvinbär. Kan innehålla spår av mjölk, nötter, soja. Bäst före 2022-12-21 eller senare.
|
|
|
|
IBC Power Flowers Natural red 5 g
Naturligt färgämne från extrakt av rädisa, äpple och svartvinbär på bärare av kakaosmör. Azo-fri.
Läs mer Innehållsförteckning: Kakaosmör, extrakt av rädisa, äpple och svartvinbär. Kan innehålla spår av mjölk, nötter, soja. Bäst före 2022-12-21 eller senare.
|
|
Övrigt och tillbehör
|
|
Kakaosmör Cacao Barry 1 kg
Åter i lager augusti 2022. Deodoriserat kakaosmör i pelletsform för bland annat förtunning av couvertyr och uppblandning av färgpigment.
Läs mer Innehållsförteckning: Kakaosmör Bäst före 2024-01-24 eller senare.
|
|
|
|
Kakaosmör Callebaut 400 g
Deodoriserat kakaosmör i pelletsform för bland annat förtunning av couvertyr och uppblandning av färgpigment.
Läs mer Innehållsförteckning: Kakaosmör Bäst före 2023-10-26 eller senare.
|
|
|
|
Kakaosmör Callebaut 100 g
Deodoriserat kakaosmör i pelletsform för bland annat förtunning av couvertyr och uppblandning av färgpigment.
Läs mer Innehållsförteckning: Kakaosmör Bäst före 2023-10-26 eller senare.
|
|
|
|
Bladguld 22 karat
En förpackning med 5 ark á 80 x 80 mm. Till dekorering av chokladpraliner, desserter med mera. Appliceras med pincett (medföljer ej).
|
|
|
|
Gastronomi-silver 100 mg (0,1 g)
Flagor av äkta silver. Applicera med pincett, kniv eller borste antingen i formen innan gjutning eller på nydoppade praliner innan chokladen stelnat.
Läs mer Ingredienser: E175
|
|
|