marron.se

VARUKORGEN  |  OM MARRON  |  BEST.VILLKOR

OK!

Nora Chokladskola AB
Nora Chokladskola AB
order@marron.se
0587-47 47 40

Nyheter
Choklad, couvertyr
Chokladfärg
Lakrits
Överföringsark
Övriga råvaror
Pralinformar
Förpackningar
Verktyg
Prisnedsatt
Startutrustning
Recept
Utbildningsmaterial
Presentkort



Cacao Barry

Callebaut

Chocovic



Mona Lisa


 

  Michel Cluizel

Choklad och couvertyr

En del chokladpåsar har förtryckta tempereringskurvor men vi rekommenderar Noras Chokladskolas kurvor. Då får du ett bredare intervall att värma upp chokladen till.

Jobba med minst 1 kg choklad åt gången. Det som blir över kan tempereras om. Antingen omgående eller vid ett senare tillfälle. Klicka här för att komma till kurvor och instruktion.

 

Passar det bäst med en tunn- eller trögflytande couvertyr? Välj rätt viskositet beroende på tillämpning. Läs mer här.

Cacao Barry

 

Cacao Barry Origine Papouasie 35% 2,5 kg

Mjölkchokladcouvertyr med 35% kakaohalt. En krämig couvertyr med tydlig hasselnötskaraktär.

Viskositet

Läs mer

Innehållsförteckning:
Socker, kakaosmör, helmjölkspulver, kakaomassa (Papua Nya Guinea), emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom.br />Bäst före 2019-04-30 eller senare.

475,-
 PLOCKA 
 

Cacao Barry Origine Venezuela 72,2 % 2,5 kg

Venezuela är en flyktig, välbalanserad intensiv couvertyr med rostade, bittra och fruktiga toner. Tillverkad av venezuelanska trinitario och criollobönor.

Viskositet

Läs mer

Bäst före 2019-04-21

495,-
 PLOCKA 
 

Cacao Barry Alto el sol 65% - Ekologisk 1 kg

Alto el Sol-plantagen i Peru producerar en kakao som är mycket fyllig. De dominerande syrliga tonerna, criollokaraktären och röda bär ger den här couvertyren en väldigt långvarig smak.

Viskositet

Läs mer

Innehållsförteckning:
Ekologisk kakaomassa (Peru), ekologiskt rörsocker, ekologiskt kakaosmör, emulgeringsmedel: ekologiskt soyalecitin, ekologiskt bourbonvaniljpulver.
Bäst före 2020-03-18 eller senare.

229,-
 PLOCKA 
 

Cacao Barry Madirofolo 65% - Ekologisk 1 kg

Madirofolo är en välbalanserad, ekologisk, mörk couvertyr med fruktiga och syrliga toner.

Viskositet

Läs mer

Innehållsförteckning:
Kakaomassa Madagaskar*, rörsocker*, kakaosmör*, emulgeringsmedel: sojalecitin, bourbonvaniljpulver*. Kan innehålla mjölk.
* Certifierad ekologisk ingrediens enl. Ecocert FR-BIO-01 / Ecocert SA F 32600.
Bäst före: 2020-01-07 eller senare.

245,-
 PLOCKA 
 

Cacao Barry Mexique 66% 1 kg

En blend av Criollo- och Foresterobönor från Mexico. Chokladen smakar inledningsvis syrligt och övergår sedan till en karaktärsfull kakaosmak med toner av kanel, lakrits, hasselnöt, kaffe och pepparkaka. Ett litet stänk av aztekernas chokladtradition som säkert skulle kittlat smaklökarna på Cortez.

Viskositet

Läs mer

Ingredienser: Kakaomassa Mexico, socker, kakaosmör, sojalecitin, naturligt vaniljpulver (frön från vaniljstång). Kan innehålla spår av mjölk.
Bäst före 2019-12-13 eller senare.

215,-
 PLOCKA 
 

Cacao Barry Saint Dominigue 70% 2,5 kg

Bönorna till Cacao Barrys Saint Dominige odlas på grönskande öar i Stora Antillernas skärgård. Chokladen har en fruktig och exotisk smak med exceptionellt lång eftersmak. Toner av kryddor, vin, oliver och rosenvatten.

Läs mer

Ingredienser: kakaomassa Saint Dominigue, socker, kakaosmör, sojalecitin, naturlig vaniljarom. Kan innehålla spår av mjölk. Bäst före 2019-12-05 eller senare.

465,-
 PLOCKA 
 

Cacao Barry Origine Ghana 40% 1 kg

Levereras i vit zip-lockpåse. Mjölkchokladcouvertyr med 40% kakaohalt. Fruktiga toner med inslag av kastanj, röda bär och karamell.

Viskositet

Läs mer

Innehållsförteckning:
Socker, kakaosmör, helmjölkspulver, kakaomassa (Ghana), emulgeringsmedel: sojalecitin, vaniljpulver.
Bäst före 2019-07-19 eller senare.

215,-
 PLOCKA 
 

Cacao Barry Origine Ghana 40% 2,5 kg

Mjölkchokladcouvertyr med 40% kakaohalt. Fruktiga toner med inslag av kastanj, röda bär och karamell.

Viskositet

Läs mer

Innehållsförteckning:
Socker, kakaosmör, helmjölkspulver, kakaomassa (Ghana), emulgeringsmedel: sojalecitin, vaniljpulver.
Bäst före 2019-09-12 eller senare.

465,-
 PLOCKA 
 

Cacao Barry Ocoa 70% 1 kg

Lättempererad, mörk couverture med välbalanserad smak. Bra allround-choklad till doppning och skal.

Viskositet

Läs mer

Innehållsförteckning:
Kakaomassa, socker, sojalecitin, naturlig vaniljarom.
Kan innehålla spår av mjölk.
Bäst före 2019-06-03 eller senare.

195,-
 PLOCKA 
 

Cacao Barry Alunga 41,3% 1 kg

En mindre söt mjölkchoklad med syrlig accent.

Läs mer

Ingredienser: socker, kakaomassa, kakaosmör, helmjölkpulver, mjölkpulver, sojalecitin, naturlig vaniljarom, Bäst före 2019-07-14.

215,-
 PLOCKA 
 

Cacao Barry Inaya 65% 1 kg

Inaya är len som en Marseille tvål i gommen. Smaken är välbalanserad med en kvardröjande smak av mörkrostat kaffe. Tack vare sitt låga kakaosmörinnehåll är Inaya lämpad till såväl ganache som glasstillverkning.

Viskositet

Läs mer

Innehållsförteckning:
Kakaomassa, socker, fettreducerat kakaopulver, sojalecitin, naturlig vaniljarom.
Kan innehålla spår av mjölk.
Bäst före 2020-05-06 eller senare.

185,-
 PLOCKA 
 

Cacao Barry ekologisk mörk 71% 2,5 kg

Bitter. Ekologisk och Fairtrade.

Viskositet

Läs mer

Ingredienser: ekologisk kakaomassa, ekologiskt rörsocker, ekologiskt kakaosmör. Kan innehålla mjölk.
Bäst före 2019-11-27 eller senare.

475,-
 PLOCKA 
 

Cacao Barry Ekologisk ljus couvertyr 36,5% 1 kg

Viskositet

Läs mer

Ingredienser: rörsocker eko, kakaosmör eko, mjölkpulver eko, kakaomassa eko.
Certifiering BE-BIO 01
Bäst före 2020-02-25 eller senare

185,-
 PLOCKA 


Callebaut




Callebaut ruby RB1 är här

Vi på Nora Chokladskola och MARRON är stolta att som partner till Callebaut fått förtroendet att vara med och lansera Ruby RB1 på den svenska marknaden. För efter mörk, ljus och vit choklad kommer nu en naturligt rosa choklad. 

Färgen och smaken kommer från att bönorna bearbetas på ett specifikt sätt – the ruby process. I marknadsföringen av Ruby har den här processen hållits hemlig, men patenten är fritt tillgängliga och publika för den som vill fördjupa sig.


Ruby RB1 ska i möjligaste mån kombineras med andra smaker. Ruby sätter igång de kreativa processerna och utmanar dig från en ny vinkel. Eller som Callebaut själva säger – feel the spark!

 

Callebaut ruby RB1 47,3% 10 kg

Ruby RB1 är naturligt rosa tack vare man lyckats bevara rubykakaobönans naturliga färg genom hela tillverkningsprocessen. Smakprofilen är tydligt fruktig och syrlig med inslag av röda bär. Ruby ger dig nya utmaningar när det kommer till smakkombinationer – men samtidigt är belöningen stor när du lyckas.

Viskositet

Läs mer

Innehållsförteckning:
Socker, kakaosmör, skummjölkpulver, helmjölkpulver, kakaomassa, emulgeringsmedel: sojalecitin, citronsyra, naturlig vaniljarom.
Kan innehålla spår av nötter.
Bäst före 2019-06-28 eller senare.

Kan (eller bör, beroende på tillämpning) förtunnas med 5% kakaosmör.

1995,-
 PLOCKA 
 

Callebaut ruby RB1 47,3% 1 kg

Ruby RB1 är naturligt rosa tack vare man lyckats bevara rubykakaobönans naturliga färg genom hela tillverkningsprocessen. Smakprofilen är tydligt fruktig och syrlig med inslag av röda bär. Ruby ger dig nya utmaningar när det kommer till smakkombinationer – men samtidigt är belöningen stor när du lyckas.

Viskositet

Läs mer

Innehållsförteckning:
Socker, kakaosmör, skummjölkpulver, helmjölkpulver, kakaomassa, emulgeringsmedel: sojalecitin, citronsyra, naturlig vaniljarom.
Kan innehålla spår av nötter.
Bäst före 2019-06-28 eller senare.

Kan (eller bör, beroende på tillämpning) förtunnas med 5% kakaosmör.

215,-
 PLOCKA 
 

Callebaut Java 32,6% 2,5 kg

Denna single origin-choklad är gjord på kakaobönor uteslutande från Java. Karamellig smak med en lätt syrlig accent. Krämig konsistens. Enkel att temperera.

Viskositet

Läs mer

Innehållsförteckning:
Socker (44,5%), kakaosmör (22,5%), helmjölkspulver (22%), kakaomassa Java (11%), emulgeringsmedel (sojalecitin), naturlig vaniljarom. Kan innehålla mjölk.
Bäst före 2019-10-05 eller senare.

435,-
 PLOCKA 
 

Callebaut Arriba 39% 2,5 kg

En nötig och lyxig mjölkchoklad gjord på National Forastero, Ecuador. Idealisk till olika nougatfyllningar som Gianduja och Pralinémassa. Eller som chokladskal till kolafyllningar. Eventuell överbliven choklad skulle jag göra en chokladsås av att rippla över Ben & Jerry´s-glassen. /Pralinören

Viskositet

Läs mer

Innehållsförteckning:
Socker, kakaosmör (39,1% fett inkl mjölkfett), helmjölkspulver (25,5%), kakaomassa Ecuador, skummjölkpulver,emulgeringsmedel (sojalecitin), naturlig vaniljarom.
Bäst före 2019-09-29 eller senare.

425,-
 PLOCKA 
 

Callebaut Fortina 65,1% 2,5 kg

Pga bönproblem kommer denna sort tidigast in 2:a december. Ingår i Callebauts serie ”Finest Selection”. Gjord på kakaobönor från Sydamerika och Asien. Och smakprofilen då? Jo här finns toner av kanel, ingefära, lakrits och citron. Kombinera gärna ihop med chili, kaffe, whiskey, kardemumma eller kola.

Viskositet

Läs mer

Innehållsförteckning:
Kakaomassa, socker, kakaosmör, emulgeringsmedel (sojalecitin), naturlig vaniljarom. Kan innehålla mjölk.
Bäst före 2019-02-02 eller senare.

375,-
TILLF.
SLUT
 

Callebaut Madagascar 67,4% 2,5 kg

Mörk couvertyrchoklad baserad på en blandning av forastero, trinitario och criollo.
Smakprofil: toner av blåbär, lakrits och kaffe.


Viskositet

Läs mer

Innehållsförteckning:
Kakaomassa Madagascar, socker, kakaosmör, emulgeringsmedel (sojalecitin), naturlig vaniljarom. Kan innehålla mjölk.
Bäst före 2020-05-30 eller senare.

425,-
 PLOCKA 
 

Callebaut Gold 30,4% 2,5 kg

Callebaut Gold är en vit chokladcouvertyr som kompletterats med karamelliserat socker och karamelliserad mjölk. Den är intensiv men balanserad och har rika toner av toffee, smör, grädde och salt.

Viskositet

Läs mer

Bäst före 2019-03-23 eller senare.

375,-
 PLOCKA 
 

Callebaut 2815 57,7% 2,5 kg

2815 är vår mest sålda allround-choklad. Den har en välbalanserad kakaosmak och lämpar sig till både doppning, gjutning och ganache. I kursköket förtunnar vi 2815 med 50 gram kakaosmör per kilo choklad. Då kan flera formar gjutas samma batch och risken för bubblor i formarna minskar.

Viskositet

Läs mer

Bäst före 2020-06-15.

295,-
 PLOCKA 
 

Callebaut 70-30-38NV 70,5% 2,5 kg

En lite bittrare allround-choklad som passar till både gjutning, doppning och fyllningar.

Viskositet

Läs mer

Innehållsförteckning:
Kakaomassa, socker, fettreducerat kakaopulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom. Kan innehålla mjölk.
Bäst före 2020-07-24 eller senare.

310,-
 PLOCKA 
 

Callebaut 70-30-42NV-554 70% 1 kg

En lättjobbad, mörk baschoklad.

Viskositet

Läs mer

Innehållsförteckning: Kakaomassa, socker, kakaosmör, sojalecitin, naturlig vaniljarom.

135,-
 PLOCKA 
 

Callebaut 811NV 54,5% 2,5 kg

En mildare mörk couvertyrchoklad som kan användas som substitut till ljus choklad i mjölkfria desserter.

Viskositet

Läs mer

Innehållsförteckning:
Kakaomassa, socker (43%), kakaosmör, emulgeringsmedel (sojalecitin), naturlig vaniljarom. Kan innehålla spår av mjölk.
Bäst före 2020-07-04 eller senare.

275,-
 PLOCKA 
 

Callebaut 811NV 54,5% 1 kg

Mörk couvertyrchoklad i droppform. Innehåller 36,6 % kakaosmör.

Viskositet

Läs mer

Innehållsförteckning:
Kakaomassa, socker (43%), kakaosmör, emulgeringsmedel (sojalecitin), naturlig vaniljarom. Kan innehålla spår av mjölk.
Bäst före 2020-05-30 eller senare.

125,-
 PLOCKA 
 

Callebaut ekologisk mörk couvertyr 70,3% 1 kg

Tunnflytande och lättjobbad. Bitter.

Viskositet

Läs mer

Innehållsförteckning: Ekologisk kakaomassa, ekologiskt rörsocker, ekologiskt kakaosmör, emulgeringsmedel (sojalecitin), naturlig vaniljarom. Kan innehålla spår av mjölk.
Eko-certifikat: Certisys BE-BIO-01 Fair Trade-certifikat: FLO ID 1441
Förvaras i 16-22°C.
Bäst före 2020-06-17 eller senare.

175,-
 PLOCKA 
 

Callebaut 823NV 33,6% 2,5 kg

Ljus couvertyrchoklad i droppform. Populär allroundchoklad.

Viskositet

Läs mer

Innehållsförteckning:
Socker (42%), kakaosmör (24%), helmjölkspulver, kakaomassa (11%), emulgeringsmedel (sojalecitin), naturlig vaniljarom
Bäst före 2019-06-01 eller senare.

295,-
 PLOCKA 
 

Callebaut 823NV 33,6% 1 kg

Åter i lager 30/11. Ljus couvertyrchoklad i droppform. Populär allroundchoklad.

Viskositet

Läs mer

Innehållsförteckning:
Socker (42%), kakaosmör, helmjölkspulver (22,5%), kakaomassa (11%), emulgeringsmedel (sojalecitin), naturlig vaniljarom
Bäst före 2020-01-10 eller senare.

135,-
TILLF.
SLUT
 

Callebaut W2 28% 2,5 kg

Vit couvertyrchoklad i droppform. Populär allroundchoklad.

Viskositet

Läs mer

Innehållsförteckning:
Socker (46,5%), kakaosmör (29,5%), helmjölkspulver (23,5%), emulgeringsmedel (sojalecitin), naturlig vaniljarom
Bäst före 2019-06-06 eller senare.

345,-
 PLOCKA 
 

Callebaut W2 28% 1 kg

Vit couvertyrchoklad i droppform. Populär allroundchoklad.

Viskositet

Läs mer

Innehållsförteckning:
Socker (46,5%), kakaosmör, helmjölkspulver (23,5%), emulgeringsmedel (sojalecitin), naturlig vaniljarom
Bäst före 2019-02-08 eller senare.

155,-
TILLF.
SLUT
 

Callebaut 5W2 31,3% 1 kg

Bra vit couverture till gjutning av skal och doppning.

Viskositet

Läs mer

Innehållsförteckning: socker, kakaosmör, helmjölkpulver, sojalecitin, naturlig vaniljarom. Bäst före 2019-05-31 eller senare.

155,-
 PLOCKA 
 

Callebaut White bio fairtrade 32,6% 1 kg

Vit, rättvisemärkt, ekologisk couverture.

Viskositet

Läs mer

Ingredienser: Socker (eko), kakaosmör (eko), fullmjölkpulver (eko).
FLO/ Fair-trade product.
Bäst före 2019-09-11 eller senare.

165,-
 PLOCKA 
 

Tryffelskal mörka Callebaut 126 st

Runda pralinskal/ tryffelkapslar 2,6 g 25 mm. Förpackningen innehåller 2 kartor á 63 st.

Läs mer

Bäst före 2019-12-02 eller senare.

210,-
 PLOCKA 
 

Tryffelskal ljusa Callebaut 126 st

Runda pralinskal/ tryffelkapslar 2,6 g 25 mm. Förpackningen innehåller 2 kartor á 63 st.

Läs mer

Bäst före 2019-08-02 eller senare.

210,-
 PLOCKA 
 

Callebaut Crispearls Salted Caramel 800 g

Callebaut Cerealier med karamellsmaksatt choklad. Obs! Den krispiga kärnan innehåller gluten.

Läs mer

Ingredienser: Blandning av vit choklad och mjölkchoklad med karamellsmak, (socker, kakaosmör 29%), karamellpulver (kondenserad mjölk, socker, glykos, salt, surhetsreglerande medel E500, helmjölpulver, vasslepulver (mjölk), kakaomassa, sojalecitin, naturlig arom, salta spröda cereals (vetemjöl, socker, salt, havremjöl, E500, naturlig vaniljarom), glykos, socker, akaciagummi (E414), modifierad stärkelse, veg fett (kokosolja). Bäst före 2019-06-07 eller senare.

215,-
 PLOCKA 
 

Callebaut Malchoc Dark 54% 5 kg sockerfri

Kommer in i början av december. Mörk choklad utan tillsatt socker - sötman kommer från sockersubstitutet maltitol. Smaken och munkänslan ligger nära traditionella couvertyrer som 811. Samma bräck och samma färg och glans. 5 kg block.

Viskositet

Läs mer

Bäst före 2020-06-11 eller senare.

Finns även ljus till samma pris. Skriv en kommentar i kassan för att beställa.

795,-
TILLF.
SLUT


Chocovic

 

Chocovic Tobado 64% 1,5 kg

Mörk couvertyrchoklad i droppform med 64% kakaohalt. Utmärkt för dessert, mousse, överdrag eller till praliner. En bra nybörjarchoklad.

Viskositet

Läs mer

Innehållsförteckning:
Kakaomassa, socker, kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom. Kan innehålla mjölk. Fri från nötter.
Bäst före 2020-02-26 eller senare.

255,-
 PLOCKA 
 

Chocovic Zeylon 36% 1,5 kg

Mjölkchokladcouverture i droppform med 36 % kakaohalt. Utmärkt till praliner, mousse, överdrag eller dessert.

Viskositet

Läs mer

Innehållsförteckning:
Socker, kakaosmör, skummjölkpulver, kakaomassa, vasslepulver, vattenfritt mjölkfett, helmjölkpulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom, arom. Fri från nötter.
Bäst före 2019-06-10 eller senare.

235,-
 PLOCKA 
 

Chocovic Napal 29% 1,5 kg

Vit couvertyrchoklad i droppform med 31% kakaohalt. Utmärkt för dessert, mousse, fyllningar, överdrag eller till praliner.

Viskositet

Läs mer

Innehållsförteckning:
Socker, kakaosmör, skummjölkspulver, vattenfritt mjölkfett, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom, aromämne. Fri från nötter.
Bäst före 2019-02-27 eller senare.

235,-
 PLOCKA 
 

Chocovic Selección Maragda 70% 1 kg

Mörk couvertyrchoklad med 70% kakaohalt ur serien Selección. Med en balanserad blandning av styrka och mjukhet. Choklad med en distinkt karaktär och ett stort användningsområde. Innehåller 5 x 200 gram.

Viskositet

Läs mer

Innehållsförteckning:
Kakaomassa, socker, kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom. Kan innehålla mjölk. Fri från nötter.
Bäst före 2019-11-27 eller senare.

205,-
 PLOCKA 
 

Chocovic Selección Jade 39% 1 kg

Kommer in i månadsskiftet november/ december. Mjölkchokladcouverture ur serien Selección. Den något karamelliserade aromen i kombination med precis lagom sötma och den kraftiga kakaohalten på 39%, ger en kvardröjande rund och mycket angenämn smak. Innehåller 5 x 200 gram.

Viskositet

Läs mer

Innehållsförteckning:
Socker, kakaosmör, helmjölkpulver, kakaomassa skummjölkpulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom. Fri från nötter.
Bäst före 2019-08-19 eller senare.

205,-
TILLF.
SLUT
 

Kakaopulver Chocovic Canelo 21
1 kg

Ett smakrikt mörkbrunt kakaopulver med 20-22% fetthalt. Lättlöslig med en intensiv smak och arom. Utmärkt till bakning, desserter, dryck mm.

Läs mer

Innehållsförteckning:
Kakaopulver
Bäst före 2019-08 eller senare.

185,-
 PLOCKA 


Hacienda San José

 

Hacienda San José 80% 250 g

Bred och komplex smak med fruktiga inslag som avrundas med toner av mogen banan.

Läs mer

Innehållsförteckning:
Kakaomassa, kakaosmör, socker, emulgeringsmedel: sojalecitin (ej gmo). Kan innehålla spår av mjölk, gluten och nötter.
UTZ- och Rainforest Alliance-certifierad.
Bäst före 2020-05 eller senare.

85,-
(ord. 95,-)
 PLOCKA 
 

Hacienda San José 70% 250 g

Bred och komplex smak med fruktiga inslag som avrundas med toner av mogen banan.

Läs mer

Innehållsförteckning:
Kakaomassa, kakaosmör, socker, emulgeringsmedel: sojalecitin (ej gmo). Kan innehålla spår av mjölk, gluten och nötter.
UTZ- och Rainforest Alliance-certifierad.
Bäst före 2020-02 eller senare.

85,-
(ord. 95,-)
 PLOCKA 
 

Hacienda San José 80% 3 kg

Bred och komplex smak med fruktiga inslag som avrundas med toner av mogen banan.

Läs mer

Innehållsförteckning:
Kakaomassa, kakaosmör, socker, emulgeringsmedel: sojalecitin (ej gmo). Kan innehålla spår av mjölk, gluten och nötter.
UTZ- och Rainforest Alliance-certifierad.
Bäst före 2020-08 eller senare.

795,-
(ord. 895,-)
 PLOCKA 
 

Hacienda San José 70% 3 kg

Bred och komplex smak med fruktiga inslag som avrundas med toner av mogen banan.

Läs mer

Innehållsförteckning:
Kakaomassa, kakaosmör, socker, emulgeringsmedel: sojalecitin (ej gmo). Kan innehålla spår av mjölk, gluten och nötter.
UTZ- och Rainforest Alliance-certifierad.
Bäst före 2020-05 eller senare.

795,-
(ord. 895,-)
 PLOCKA 
 

Hacienda San José 55% 3 kg

Bred och komplex smak med fruktiga inslag som avrundas med toner av honung.

Läs mer

Innehållsförteckning:
Kakaomassa, kakaosmör, socker, emulgeringsmedel: sojalecitin (ej gmo). Kan innehålla spår av mjölk, gluten och nötter.
UTZ- och Rainforest Alliance-certifierad.
Bäst före 2020-04 eller senare.

795,-
(ord. 895,-)
 PLOCKA 


Malmö Chokladfabrik

 

Malmö Chokladfabrik mörk 85% Eko Fairtrade 500 g

Ekologisk choklad på kakaobönor från Peru. Fick bronsmedalj i Chocolate Awards Europe 2016.

Läs mer

Ingredienser: kakaomassa*, rörsocker*, kakaosmör* Kakaohalt: 85% min. *Ekologisk ingrediens. Rörsocker, kakaosmör och kakaomassa handlade i enlighet med Fairtrade-kriterierna, totalt 100%. Läs mer på fairtrade.se
Bäst före 2019-09 eller senare

125,-
 PLOCKA 
 

Malmö Chokladfabrik mörk 70% Eko Fairtrade 500 g

Ekologisk choklad på kakaobönor från Peru. Fick bronsmedalj i Chocolate Awards Europe 2016.

Viskositet

Läs mer

Ingredienser: kakaomassa*, rörsocker*, kakaosmör* Kakaohalt: 70% min. *Ekologisk ingrediens. Rörsocker, kakaosmör och kakaomassa handlade i enlighet med Fairtrade-kriterierna, totalt 100%. Läs mer på fairtrade.se
Bäst före 2019-09 eller senare

125,-
 PLOCKA 
 

Malmö Chokladfabrik ljus 40% Eko Fairtrade 500 g

Ekologisk mjölkchoklad på kakaobönor från Peru, Fin konsistens till dragering och pralinskal.

Viskositet

Läs mer

Kakaomassa*, rörsocker*, kakaosmör*, helmjölkspulver*, vaniljstång*. Kakaohalt: 40% min. *Ekologisk ingrediens. Rörsocker, kakaosmör och kakaomassa handlade i enlighet med Fairtrade-kriterierna, totalt 100%. Läs mer på fairtrade.se.
Bäst före 2019-06 eller senare.

125,-
 PLOCKA 


Instruktioner

 

Instruktion - Chokladtemperering

Lär dig temperera choklad. Utförlig steg för steg beskrivning framtagen av pralinör Ingela Svedbro.

35,-
 PLOCKA 
 

Recept på ganache

Lär dig framställa kokt ganache (en av de vanligaste pralinfyllningarna i Sverige). Ingredienserna står i en tabell så att du enkelt kan räkna ut hur mycket råvaror som åtgår beroende på antalet formar som fyllningen ska räcka till.

10,-
 PLOCKA 


Kom igång med temperering

Chokladmakarens viktigaste kunskap är tempereringen, en process som går ut på att värma och kyla chokladen till exakta temperaturer. För inte mer än 10 år sedan var det bara yrkesfolk som behärskade hantverket. Men i och med att chokladintresset spridit sig så vill fler och fler hemmakonditorer lära sig teknikerna. På Chokladskolan utbildar vi varje år ett hundratal elever i hantverket, men vi är övertygade om att tusentals fler har provat att temperera choklad inspirerade av duktiga kokbokskkribenter och tv-kockar.

Chokladtemperering steg 1  

All choklad tempereras på fabrik, men när vi ska förädla om chokladen till praliner måste den tempereras om. Tempereringen gör att chokladen blir blank, krymper i formen och får en hård yta. Chokladpastillerna är lite matta på ytan efter att ha nötts mot varandra i påsen. Men snart kommer chokladen återfå sin forna glans. Häng med!

Vi väger upp 700 gram choklad. Det räcker till två pralinformar ur

CW1000-serien.


Chokladtemperering steg 2  

Chokladen smälts på medelvärme i microvågsugnen. I grafen nedan kan du läsa av vilken temperatur respektive chokladfärg ska upp till.


Chokladtemperering steg 3  

Vi häller ut all choklad på stenskivan. Tablering kallas detta moment för när chokladen jobbas fram och tillbaka på bordet. Chokladen kyls fort ned och kristallerna i kakaosmöret lägger sig tätt, tätt intill varandra och flyter upp till ytan. Jag tablerar helst med en palett (som på bilden), men en vanlig metallskrapa typ bakskrapa går också bra.


Chokladtemperering steg 4  

Nu ska chokladen tillbaka ner i bunken innan den blir för kall. Ett nybörjartips är att ta den en grad för tidigt dvs. mörk choklad skrapas ned vid 30°C istället för 29°C. Det tar en stund att skrapa ihop chokladen och hinner den kallna måste du börja om från början för att inte få grå strimmor på de färdiga bakverken. Härifrån återstår max 1 minut innan chokladen är färdigtempererad. Värm 5 sekunder i stöten tills chokladen har kommit upp i arbetstemperatur.

 

Det finns mängder av användningsområden till tempererad choklad! Du kan doppa och gjuta chokladskal till praliner, göra tårtdekor, glasera bakverk och göra egna chokladkakor.

 


Det är inom de här intervallerna du bör hålla dig. Förstatemperaturen är den mest okänsliga. Men om chokladen kallnar för mycket på bordet eller blir för varm sista uppvärmningen måste du börja om från början i tempereringsprocessen annars blir chokladen grå. En tempererad choklad kan återanvändas till nya projekt och tempereras om, ja i princip hur många gånger som helst!

Tempereringskurva - vit choklad   Tempereringskurva - vit choklad   Tempereringskurva - vit choklad



Om viskositet

Viskositeten anger hur trögflytande än vätska är. Ju högre viskositet desto mer trögflytande. På många chokladförpackningar är viskositeten angiven i droppar. Sorter med 2–3 droppar passar till ganache, mousser och gjutning av skulpturer och större alster i choklad. Istället för att gjuta lager på lager med en tunnflytande choklad får man rätt tjocklek från början.

 

Riktlinjer för gjutning av pralinskal 


Behöver förtunnas med minst 50 gram kakaosmör per kilo choklad.


Om man använder släta formar kan chokladen användas oförtunnad, men var beredd på att skaka ut överflödet. Chokladen stelnar fort! Vi rekommenderar att 50 gram kakaosmör per kilo choklad tillsätts för bäst konsistens!

 
Optimal konsistens till dopping och gjutning av pralinskal. 


Avsedd för chokladfontäner och små detaljer i choklad. Behöver ej förtunnas. Blanda gärna denna chokladsort med trögflytande sorter för att få en lagom viskositet vid användning till pralinskal.

 

Tips vid förtunning med kakaosmör

De flesta chokladsorter är lätta att förtunna. Om man tidigare har jobbat med en trögflytande sort så blir man förvånad över hur lätt det går att jobba med samma choklad när extra kakaofett har tillsatts. Om det ofta blir luftbubblor i en form kan det avhjälpas om chokladen förtunnas. En bonus är att kakaosmöret ger extra glans på pralinerna. 

 

Temperera med kakaosmöret från början eller tillsätt det när chokladen är uppe i högsta temperatur. Lägg dig något i överkant på tempereringskurvan. Om sorten ska upp till 44–50°C oförtunnad så värm den till 48–50°C. Ska den kylas till 28–29°C så kyl till 29°C. Värm slutligen upp till 31,5–32°C istället för 31°C.  En del chokladsorter har förtryckta tempereringskurvor på påsen, men använd våra istället. De är bättre.


Kakaosmör

 

Kakaosmör Callebaut 100 gram

Till målning och förtunning.

Läs mer

Innehållsförteckning:
Kakaosmör
Bäst före 2019-11-28 eller senare.

50,-
 PLOCKA