Välj rätt viskositet
Viskositeten anger hur trögflytande än vätska är. Ju högre viskositet desto mer trögflytande. På många chokladförpackningar är viskositeten angiven i droppar. Sorter med 2–3 droppar passar till ganache, mousser och gjutning av skulpturer och större alster i choklad. Istället för att gjuta lager på lager får man rätt tjocklek från början.
En del chokladmakare använder sorter med 3 droppar till pralinskal. Men då chokladen är trögflytande måste man jobba fort! Är du nybörjare rekommenderar vi att förtunna med kakaosmör.
Sorter med 4–5 droppar är optimala till gjutning av pralinskal. Ska chokladen användas i chokladfontän är också 5 droppar perfekt.
Läs mer om viskositet här
|
|
Kakaosmör Callebaut 100 g
Deodoriserat kakaosmör för bland annat förtunning av couvertyr och uppblandning av färgpigment.
Läs mer Innehållsförteckning: Kakaosmör Bäst före 2022-04-03 eller senare.
|
|
|
|
Kakaosmör Callebaut 400 g
Deodoriserat kakaosmör för bland annat förtunning av couvertyr och uppblandning av färgpigment.
Läs mer Innehållsförteckning: Kakaosmör Bäst före 2022-02-03 eller senare.
|
|
Fler förpackningsstorlekar med kakaosmör finns här.
|
|
Callebaut 2815 57,7% 2,5 kg
2815 är en mycket bra allround-choklad. Den har en välbalanserad kakaosmak och lämpar sig till både doppning, gjutning och ganache. I kursköket förtunnar vi 2815 med 50 gram kakaosmör per kilo choklad. Då kan flera formar gjutas samma batch och risken för bubblor i formarna minskar. Certifiering: Cocoa Horizons
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Kakaomassa, socker, kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom. Bäst före 2022-08-20 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut 2815 57,7% 10 kg
Åter i lager 4/2. 2815 är en mycket bra allround-choklad. Den har en välbalanserad kakaosmak och lämpar sig till både doppning, gjutning och ganache. I kursköket förtunnar vi 2815 med 50 gram kakaosmör per kilo choklad. Då kan flera formar gjutas samma batch och risken för bubblor i formarna minskar. Certifiering: Cocoa Horizons
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Kakaomassa, socker, kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom. Bäst före 2022-09-13 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut 70-30-38 70,5% 2,5 kg
En lite bittrare allround-choklad som passar till både gjutning, doppning och fyllningar. Certifiering: Cocoa Horizons
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Kakaomassa, socker, fettreducerat kakaopulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom. Kan innehålla mjölk. Bäst före 2022-09-06 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut 811 54,5% 400 g
Mörk couvertyrchoklad i droppform. Certifiering: Cocoa Horizons
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Kakaomassa, socker (43%), kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom. Kan innehålla spår av mjölk. Bäst före 2022-03-31 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut 811 54,5% 1 kg
Mörk couvertyrchoklad i droppform. Certifiering: Cocoa Horizons
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Kakaomassa, socker (43%), kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom. Kan innehålla spår av mjölk. Bäst före 2022-03-31 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut 811 54,5% 2,5 kg
Mörk couvertyrchoklad i droppform. Certifiering: Cocoa Horizons
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Kakaomassa, socker (43%), kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom. Kan innehålla spår av mjölk. Bäst före 2022-08-30 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut 811 54,5% 10 kg
Mörk couvertyrchoklad i droppform. Certifiering: Cocoa Horizons
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Kakaomassa, socker (43%), kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom. Kan innehålla spår av mjölk. Bäst före 2022-09-17 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut Power 80 80% 2,5 kg
Kraftfull mörk couvertyr med rik kakaosmak och rostade toner. Certifiering: Cocoa Horizons
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Kakaomassa, socker, fettreducerat kakaopulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom. Bäst före 2022-02-17 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut CHD-P7142BNFT dark bio fairtrade 70% 1 kg
Ekologisk och Fairtradecertifierad välbalanserad mörk couvertyr tillverkad av kakaobönor från Dominikanska republiken och Peru.
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Ekologisk kakaomassa, ekologiskt rörsocker, ekologiskt kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom. Kan innehålla mjölk. Eko-certifikat: Certisys BE-BIO-01 Fair Trade-certifikat: FLO ID 1441 Bäst före 2022-03-17 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut Power 41 40,7% 2,5 kg
Ljus couvertyr med intensitet som närmar sig en mörk, men som också har krämiga, karamelliga toner. Certifiering: Cocoa Horizons
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Socker, kakaomassa, kakaosmör, helmjölkspulver, skummjölkspulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom. Bäst före 2022-02-13 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut 823 33,6% 400 g
Ljus couvertyrchoklad i droppform. Populär allroundchoklad. Certifiering: Cocoa Horizons
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Socker (42%), kakaosmör, helmjölkspulver (22,5%), kakaomassa (11%), emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom Bäst före 2022-05-02 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut 823 33,6% 1 kg
Ljus couvertyrchoklad i droppform. Populär allroundchoklad. Certifiering: Cocoa Horizons
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Socker (42%), kakaosmör, helmjölkspulver (22,5%), kakaomassa (11%), emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom Bäst före 2022-02-13 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut 823 33,6% 2,5 kg
Ljus couvertyrchoklad i droppform. Populär allroundchoklad. Certifiering: Cocoa Horizons
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Socker (42%), kakaosmör (24%), helmjölkspulver, kakaomassa (11%), emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom Bäst före 2021-10-15 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut 823 33,6% 10 kg
Ljus couvertyrchoklad i droppform. Populär allroundchoklad. Certifiering: Cocoa Horizons
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Socker (42%), kakaosmör (24%), helmjölkspulver, kakaomassa (11%), emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom Bäst före 2022-04-24 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut W2 28% 400 g
Vit couvertyrchoklad i droppform. Populär allroundchoklad. Certifiering: Cocoa Horizons
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Socker (46,5%), kakaosmör, helmjölkspulver (23,5%), emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom Bäst före 2021-08-22 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut W2 28% 1 kg
Vit couvertyrchoklad i droppform. Populär allroundchoklad. Certifiering: Cocoa Horizons
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Socker (46,5%), kakaosmör, helmjölkspulver (23,5%), emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom Bäst före 2021-09-23 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut W2 28% 2,5 kg
Vit couvertyrchoklad i droppform. Populär allroundchoklad. Certifiering: Cocoa Horizons
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Socker (46,5%), kakaosmör (29,5%), helmjölkspulver (23,5%), emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom Bäst före 2022-03-29 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut W2 28% 10 kg
Vit couvertyrchoklad i droppform. Populär allroundchoklad. Certifiering: Cocoa Horizons
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Socker (46,5%), kakaosmör (29,5%), helmjölkspulver (23,5%), emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom Bäst före 2021-09-11 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut 3W2 31,4% 1 kg
Bra vit couvertyr för gjutning av skal och doppning. Certifiering: Cocoa Horizons
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning:socker, kakaosmör, helmjölkpulver, sojalecitin, naturlig vaniljarom. Bäst före 2021-10-16 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut 3W2 31,4% 10 kg
Bra vit couvertyr för gjutning av skal och doppning. Certifiering: Cocoa Horizons
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning:socker, kakaosmör, helmjölkpulver, sojalecitin, naturlig vaniljarom. Bäst före 2021-07-07 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut Intense W8 28,3% 1 kg
Callebaut Intense W8 är en elegant vit couvertyr med framträdande toner av grädde, karamell och vanilj. Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Socker, kakaosmör, helmjölkspulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, vanillin Bäst före 2021-09-16 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut White bio fairtrade 32,6% 1 kg
Vit, rättvisemärkt, ekologisk couvertyr.
Viskositet

Läs mer Ingredienser: Socker (eko), kakaosmör (eko), fullmjölkpulver (eko). FLO/ Fair-tradeprodukt. Bäst före 2021-09-04 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut Java 32,6% 2,5 kg
Denna single origin-choklad är gjord på kakaobönor uteslutande från Java. Karamellig smak med en lätt syrlig accent. Krämig konsistens. Enkel att temperera.
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Socker (44,5%), kakaosmör (22,5%), helmjölkspulver (22%), kakaomassa Java (11%), emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom. Kan innehålla mjölk. Bäst före 2021-09-21 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut Arriba 39% 2,5 kg
En nötig och lyxig mjölkchoklad gjord på National Forastero, Ecuador. Idealisk till olika nougatfyllningar som Gianduja och Pralinémassa. Eller som chokladskal till kolafyllningar. Eventuell överbliven choklad skulle jag göra en chokladsås av att rippla över Ben & Jerry´s-glassen. /Pralinören
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Socker, kakaosmör (39,1% fett inkl mjölkfett), helmjölkspulver (25,5%), kakaomassa Ecuador, skummjölkpulver,emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom. Bäst före 2021-08-07 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut Satongo 72,2% 2,5 kg
Satongo är en extra mörk choklad som tillverkas av en blandning av de Sao Thomé, Thanzania och Ghana. Kakaosmaken är påtaglig och toppas av toner av röda bär.
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Kakaomassa, socker, kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom. Kan innehålla mjölk. Bäst före 2022-01-07 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut Ecuador 70,4% 2,5 kg
Ytterligare en Single Origin från Callebaut. Den är tillverkad av Ecuadors *nationalkakaoböna”, Forasteron. Mild, lite kryddig smak med lätt syrlig eftersmak. En bra allroundchoklad.
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Kakaomassa Ecuador, socker, kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom. Kan innehålla mjölk. Bäst före 2022-03-24 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut Madagascar 67,4% 2,5 kg
Mörk couvertyrchoklad baserad på en blandning av forastero, trinitario och criollo. Smakprofil: toner av blåbär, lakrits och kaffe.
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Kakaomassa Madagascar, socker, kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom. Kan innehålla mjölk. Bäst före 2022-08-26 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut Gold 30,4% 2,5 kg
Callebaut Gold har rika toner av toffee, smör, grädde och salt.
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Kakaosmör, socker, helmjölkspulver,mjölksocker,vasslepulver (mjölk), skummjölkpulver, brynt socker (2%), emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom, salt. Bäst före 2021-09-11 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut Ruby RB1 47,3% 1 kg
Ruby RB1 är naturligt rosa tack vare att bönorna ej jäses. Smakprofilen är tydligt fruktig och syrlig med inslag av röda bär. Ruby ger dig nya utmaningar när det kommer till smakkombinationer – men samtidigt är belöningen stor när du lyckas.
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Socker, kakaosmör, skummjölkpulver, helmjölkpulver, kakaomassa, emulgeringsmedel: sojalecitin, citronsyra, naturlig vaniljarom. Kan innehålla spår av nötter. Bäst före 2021-09-18 eller senare.
Kan (eller bör, beroende på tillämpning) förtunnas med 5% kakaosmör.
|
|
|
|
Callebaut Ruby RB1 47,3% 2,5 kg
Ruby RB1 är naturligt rosa tack vare att bönorna ej jäses. Smakprofilen är tydligt fruktig och syrlig med inslag av röda bär. Ruby ger dig nya utmaningar när det kommer till smakkombinationer – men samtidigt är belöningen stor när du lyckas.
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Socker, kakaosmör, skummjölkpulver, helmjölkpulver, kakaomassa, emulgeringsmedel: sojalecitin, citronsyra, naturlig vaniljarom. Kan innehålla spår av nötter. Bäst före 2021-09-18 eller senare.
Kan (eller bör, beroende på tillämpning) förtunnas med 5% kakaosmör.
|
|
|
|
Callebaut Cappuccino 30,8% 500 g
Blandning av vit och ljus choklad som conchats med kaffe.
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Socker, kakaosmör, helmjölkspulver, kakaomassa, kaffe (2%), emulgeringsmedel: sojalecitin, snabbkaffe, naturlig vaniljarom Bäst före 2021-09-19 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut Cappuccino 30,8% 2,5 kg
Blandning av vit och ljus choklad som conchats med kaffe.
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Socker, kakaosmör, helmjölkspulver, kakaomassa, kaffe (2%), emulgeringsmedel: sojalecitin, snabbkaffe, naturlig vaniljarom Bäst före 2021-12-18 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut Orange 29% 500 g
Vit couvertyr med smak av apelsin.
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Socker, kakaosmör (minimum 29%), skummjölkpulver, sojalecitin (emulgator), naturlig apelsinarom, färgämne 160E, naturlig vaniljarom. Bäst före 2021-09-29 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut Orange 29% 2,5 kg
Vit couvertyr med smak av apelsin.
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Socker, kakaosmör (minimum 29%), skummjölkpulver, sojalecitin (emulgator), naturlig apelsinarom, färgämne 160E, naturlig vaniljarom. Bäst före: 2021-09-29 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut Strawberry 30% 2,5 kg
Rosafärgad couvertyrchoklad med jordgubbssmak. Pellets.
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Socker, kakaosmör (min 30%), skummjölkpulver, soljalecitin, arom, färg E120, vaniljarom. Bäst före 2021-11-20 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut Strawberry 30% 500 g
Rosafärgad couvertyrchoklad med jordgubbssmak. Pellets.
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Socker, kakaosmör (min 30%), skummjölkpulver, soljalecitin, arom, färg E120, vaniljarom. Bäst före 2021-09-20 eller senare.
|
|
|
|
Tryffelskal mörka Callebaut 126 st
Runda pralinskal/tryffelkapslar 2,6 g 25 mm. Förpackningen innehåller 2 kartor á 63 st.
Läs mer Innehållsförteckning: Socekr, kakaomassa, kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom. Kan innehålla mjölk. Bäst före 2022-10-29 eller senare.
|
|
|
|
Tryffelskal mörka Callebaut 504 st
Runda pralinskal/tryffelkapslar 2,6 g 25 mm. Förpackningen innehåller 8 kartor á 63 st.
Läs mer Innehållsförteckning: Socker, kakaomassa, kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom. Kan innehålla mjölk. Bäst före 2022-04-06 eller senare.
|
|
|
|
Tryffelskal ljusa Callebaut 126 st
Runda pralinskal/tryffelkapslar 2,6 g 25 mm. Förpackningen innehåller 2 kartor á 63 st.
Läs mer Innehållsförteckning: Socker, kakaosmör, helmjölkspulver, emuleringsmedel: sojalecitin. Bäst före 2022-04-15 eller senare.
|
|
|
|
Tryffelskal ljusa Callebaut 504 st
Runda pralinskal/tryffelkapslar 2,6 g 25 mm. Förpackningen innehåller 8 kartor á 63 st.
Läs mer Innehållsförteckning: Socker, kakaosmör, helmjölkspulver, emuleringsmedel: sojalecitin. Bäst före 2021-09-23 eller senare.
|
|
|
|
Tryffelskal vita Callebaut 504 st
Prisnedsatt pga något kort datum. Runda pralinskal/tryffelkapslar 2,6 g 25 mm. Förpackningen innehåller 8 kartor á 63 st.
Läs mer Innehållsförteckning: Socker, kakaosmör, helmjölkspulver, emuleringsmedel: sojalecitin. Bäst före 2021-04-20 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut Cocoa nibs 800 g
Åter i lager 4/2. Rostade kakaonibs.
Läs mer Innehållsförteckning: Kakaonibs Bäst före 2022-09-07 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut Hazelnut Bresilienne 1 kg
Hackade och karamelliserade hasselnötter. Kan närmast beskrivas som toppingen på GB:s glassklassiker 88:an.
Läs mer Innehållsförteckning: Socker (63%), hasselnötter (37%). Kan innehålla andra nötter och mjölk. Bäst före 2021-07-13 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut Crispearls Salted caramel 800 g
Callebaut cerealier med karamellsmaksatt choklad. Krispig kexkärna.
Läs mer Innehållsförteckning: Blandning av vit choklad och mjölkchoklad med karamellsmak, (socker, kakaosmör 29%), karamellpulver (kondenserad mjölk, socker, glykos, salt, surhetsreglerande medel E500, helmjölpulver, vasslepulver (mjölk), kakaomassa, sojalecitin, naturlig arom, salta spröda cereals (vetemjöl, socker, salt, havremjöl, E500, naturlig vaniljarom), glykos, socker, akaciagummi (E414), modifierad stärkelse, veg fett (kokosolja). Bäst före 2021-12-03 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut Crispearls Dark 800 g
Prisnedsatt pga något kort datum. Callebaut cerealier med mörk choklad. Krispig kexkärna.
Läs mer Innehållsförteckning: Choklad 84% (kakaomassa, socker, kakaosmör, vattenfritt mjölkfett, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom), chipsen sädesslag (vetemjöl, socker, vetemaltmjöl, stärkelse (vete), sötningsmedel: E500ii, salt kakaosmör, naturlig vaniljarom), stärkelsesirap, socker, ytbehandlingsmedel: E414, modifierad stärkelse, vegetabiliskt fett (kokos). Bäst före: 2021-04-07 eller senare.
|
|
|
|
Callebaut Crispearls Milk 800 g
Åter i lager 8/2. Callebaut cerealier med ljus choklad. Krispig kexkärna.
Läs mer Innehållsförteckning: Mjölkchoklad 84% (socker, kakaosmör, helmjölkspulver, kakaomassa, vasslepulver (mjölk), emulgeringsmedel: sojalecitin, paprikaoleoresin, naturlig vaniljarom), chipsen sädesslag (vetemjöl, socker, vetemaltmjöl, stärkelse (vete), sötningsmedel: E500ii, salt, kakaosmör, naturlig vaniljarom), stärkelsesirap, socker, ytbehandlingsmedel: E414, modifierad stärkelse, vegetabiliskt fett (kokos). Bäst före 2021-10-22 eller senare.
|
|
|