marron.se

VARUKORGEN  |  OM MARRON  |  BEST.VILLKOR

OK!

Nora Chokladskola AB
Nora Chokladskola AB
order@marron.se  |  0587-47 47 40

NORMAL LEVERANSTID 1–2 DAGAR   |   ENHETSFRAKT 59,–   |   FRI FRAKT FRÅN 1500,–

Nyheter
Prisnedsatt
Choklad, couvertyr
Chokladfärg
Överföringsark
Lakrits
Övriga råvaror
Pralinformar
Förpackningar
Verktyg
Made in Sweden  
Startutrustning
Recept
Hållbarhet
Livsmedelssäkerhet
Boken
Presentkort



Cacao Barry

Callebaut

Chocovic

Chocovic






 

  Mona Lisa

Cacao Barry

en del av barry callebaut

Franska Cacao Barry grundades av Charles Barry 1842 och är bildar sedan 1996 tillsammans med belgiska Callebaut koncernen Barry Callebaut.
Cacao Barry håller genomgående riktigt hög nivå, bland annat med plantagechoklad och begränsade RaRe-kvaliteter.

 

direktleverans från belgien

Som partner till Barry Callebaut går leveranserna direkt från Belgien till Nora vilket säkerställer snabba leveranser och rätt pris till dig som kund.

 

 

arrangör av world chocolate masters

Vart tredje år arrangerar Cacao Barry världens förmodligen mest prestigefyllda tävling inom chokladområdet. Senaste tävlingen var 2018 hade framtidstema – Futropolis. Vinnaren var schweizaren Elias Läderach.

Välj rätt viskositet

Viskositeten anger hur trögflytande än vätska är. Ju högre viskositet desto mer trögflytande. På många chokladförpackningar är viskositeten angiven i droppar. Sorter med 2–3 droppar passar till ganache, mousser och gjutning av skulpturer och större alster i choklad. Istället för att gjuta lager på lager får man rätt tjocklek från början.

En del chokladmakare använder sorter med 3 droppar till pralinskal. Men då chokladen är trögflytande måste man jobba fort! Är du nybörjare rekommenderar vi att förtunna med kakaosmör.

Sorter med 4–5 droppar är optimala till gjutning av pralinskal. Ska chokladen användas i chokladfontän är också 5 droppar perfekt.

Läs mer om viskositet här

 

Kakaosmör Callebaut 100 g

Deodoriserat kakaosmör i pelletsform för bland annat förtunning av couvertyr och uppblandning av färgpigment.

Läs mer

Innehållsförteckning:
Kakaosmör
Bäst före 2023-10-26 eller senare.

50,-
 PLOCKA 
 

Kakaosmör Callebaut 400 g

Deodoriserat kakaosmör i pelletsform för bland annat förtunning av couvertyr och uppblandning av färgpigment.

Läs mer

Innehållsförteckning:
Kakaosmör
Bäst före 2023-10-26 eller senare.

175,-
 PLOCKA 

Fler förpackningsstorlekar med kakaosmör finns här.

 

Cacao Barry Evocao 72% 2,5 kg

Cacao Barry Evocao är en couvertyr tillverkad till 100% av kakaofrukten. Inget annat har tillsatts – inget raffinerat socker, inget lecitin, ingen vanilj.
Evocao är en explosion av fräscha och fruktiga citrustoner i kombination med sötma från kakaofruktspulp.
OBS! Värms ej över 40 °C.

Viskositet

Läs mer

Innehållsförteckning:
Kakaomassa, socker från fruktkött av kakao (Theobroma cacao L.)
Bäst före 2023-03-09 eller senare.

495,-
(ord. 595,-)
 PLOCKA 
 

Cacao Barry Evocao 72% 500 g

Cacao Barry Evocao är en couvertyr tillverkad till 100% av kakaofrukten. Inget annat har tillsatts – inget raffinerat socker, inget lecitin, ingen vanilj.
Evocao är en explosion av fräscha och fruktiga citrustoner i kombination med sötma från kakaofruktspulp.
OBS! Värms ej över 40 °C.

Viskositet

Läs mer

Innehållsförteckning:
Kakaomassa, socker från fruktkött av kakao (Theobroma cacao L.)
Bäst före 2023-03-09 eller senare.

95,-
(ord. 135,-)
 PLOCKA 
 

Cacao Barry Madirofolo 65% ekologisk 1 kg

Madirofolo är en välbalanserad, ekologisk, mörk couvertyr med fruktiga och syrliga toner.
Certifiering:
100% Traceable Cocoa Beans
Cocoa Horizons

Viskositet

Läs mer

Innehållsförteckning:
Kakaomassa Madagaskar*, rörsocker*, kakaosmör*, emulgeringsmedel: sojalecitin, bourbonvaniljpulver*. Kan innehålla mjölk.
* Certifierad ekologisk ingrediens enl. Ecocert FR-BIO-01 / Ecocert SA F 32600.
Bäst före 2024-01-18 eller senare.

285,-
 PLOCKA 
 

Cacao Barry Équateur 76% 1 kg

Équateur flyktig couvertyr som har kraftig bitterhet, generös fruktighet med toner av banan och trä. Arriba National från Ecuador.
Certifiering:
Rainforest Alliance.

Viskositet

Läs mer

Ingredienser: Kakaomassa Ecuador, socker, kakaosmör, naturligt vaniljpulver. Kan innehålla spår av mjölk.
Bäst före 2023-05-22 eller senare.

225,-
 PLOCKA 
 

Cacao Barry Mexique 66% 1 kg

Mexique är en mörk couvertyr med initialt syrliga toner som övergår i kryddiga dito med inslag av lakrits och trä. Mexikanska kakaobönor, huvudsakligen Forastero.
Certifiering:
Cocoa Horizons

Viskositet

Läs mer

Innehållsförteckning:
Kakaomassa Mexico, socker, kakaosmör, sojalecitin, naturligt vaniljpulver (frön från vaniljstång). Kan innehålla spår av mjölk.
Bäst före 2023-12-08 eller senare.

245,-
 PLOCKA 
 

Cacao Barry Saint Dominigue 70% 2,5 kg

Bönorna till Cacao Barrys Saint Dominige odlas på grönskande öar i Stora Antillernas skärgård. Chokladen har en fruktig och exotisk smak med exceptionellt lång eftersmak. Toner av kryddor, vin, oliver och rosenvatten.
Certifiering:
Rainforest Alliance

Viskositet

Läs mer

Innehållsförteckning:
Kakaomassa Saint Dominigue, socker, kakaosmör, sojalecitin, naturlig vaniljarom. Kan innehålla spår av mjölk.
Bäst före 2023-09-02 eller senare.

545,-
 PLOCKA 
 

Cacao Barry Saint Dominigue 70% 1 kg

Bönorna till Cacao Barrys Saint Dominige odlas på grönskande öar i Stora Antillernas skärgård. Chokladen har en fruktig och exotisk smak med exceptionellt lång eftersmak. Toner av kryddor, vin, oliver och rosenvatten.
Certifiering:
Rainforest Alliance

Viskositet

Läs mer

Innehållsförteckning:
Kakaomassa Saint Dominigue, socker, kakaosmör, sojalecitin, naturlig vaniljarom. Kan innehålla spår av mjölk.
Bäst före 2023-05-15 eller senare.

189,-
(ord. 225,-)
TILLF.
SLUT
 

Cacao Barry Tanzanie 75% 2,5 kg

Tanzanie är en mörk couvertyr med bra balans mellan fruktighet och intensiv kakaobitterhet som lyfts av blommiga toner.
Fri från sojalecitin.
Certifiering:
Cocoa Horizons

Viskositet

Läs mer

Innehållsförteckning:
Kakaomassa Tanzania, socker, kakaosmör, naturligt vaniljpulver.
Bäst före 2023-05-05 eller senare.

525,-
TILLF.
SLUT
 

Cacao Barry Tanzanie 75% 1 kg

Tanzanie är en mörk couvertyr med bra balans mellan fruktighet och intensiv kakaobitterhet som lyfts av blommiga toner.
Fri från sojalecitin.
Certifiering:
Cocoa Horizons

Viskositet

Läs mer

Innehållsförteckning:
Kakaomassa Tanzania, socker, kakaosmör, naturligt vaniljpulver.
Bäst före 2023-05-05 eller senare.

235,-
 PLOCKA 
 

Cacao Barry Ghana 40% 2,5 kg

Mjölkchokladcouvertyr med 40% kakaohalt. Fruktiga toner med inslag av kastanj, röda bär och karamell.
Certifiering:
Cocoa Horizons

Viskositet

Läs mer

Innehållsförteckning:
Socker, kakaosmör, helmjölkspulver, kakaomassa (Ghana), emulgeringsmedel: sojalecitin, vaniljpulver.
Bäst före 2023-06-04 eller senare.

525,-
 PLOCKA 
 

Cacao Barry Ghana 40% 1 kg

Mjölkchokladcouvertyr med 40% kakaohalt. Fruktiga toner med inslag av kastanj, röda bär och karamell.
Certifiering:
Cocoa Horizons

Viskositet

Läs mer

Innehållsförteckning:
Socker, kakaosmör, helmjölkspulver, kakaomassa (Ghana), emulgeringsmedel: sojalecitin, vaniljpulver.
Bäst före 2023-03-27 eller senare.

225,-
 PLOCKA 
 

Cacao Barry Ocoa 70% 1 kg

Lättempererad, mörk couverture med välbalanserad smak. Bra allround-choklad till doppning och skal.

Viskositet

Läs mer

Innehållsförteckning:
Kakaomassa, socker, sojalecitin, naturlig vaniljarom.
Kan innehålla spår av mjölk.
Bäst före 2024-01-06 eller senare.

215,-
TILLF.
SLUT
 

Cacao Barry Inaya 65% 1 kg

Inaya är en mörk couvertyr med kraftig kakaosmök och bra balans mellan bitterhet och syrlighet.
Certifiering:
100% Traceable Cocoa Beans
Cocoa Horizons
Q Fermentation

Viskositet

Läs mer

Innehållsförteckning:
Kakaomassa, socker, fettreducerat kakaopulver, sojalecitin, naturlig vaniljarom.
Kan innehålla spår av mjölk.
Bäst före 2024-01-07 eller senare.

215,-
TILLF.
SLUT
 

Cacao Barry Lactée Supérieure 38% 1 kg

Genom den utvecklade jäsmetoden Q-Fermentation fångas och bevaras de renaste kakaotonerna för en kraftfull smak. Lactée Supérieure levererar dessutom en intensiv mjölksmak med aromatiska och karamelliga toner.
Certifiering:
Cocoa Horizons

Viskositet

Läs mer

Innehållsförteckning:
Socker, kakaosmör, helmjölkspulver, kakaomassa, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom.
Bäst före: 2023-01-16 eller senare.

195,-
(ord. 225,-)
 PLOCKA 
 

Cacao Barry Zéphyr Caramel 35% 2,5 kg

Intensiv smak av mjölkig karamell och bra sälta som för tankarna till en Caramel au beurre salé. Bra couverture till skal. Tempereras som vit.
Certifiering:
Cocoa Horizons

Viskositet

Läs mer

Innehållsförteckning:
Kakaosmör, socker, helmjölkspulver, skummjölkspulver, vasslepulver (mjölk), brynt socker (2%), emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom, salt.
Bäst före 2023-09-26 eller senare.

565,-
 PLOCKA 
 

Cacao Barry Force Noire 50% 5 kg

Specialcouvertyr till mousse, ganache och sås. Denna intensiva, mörka choklad charmar med sin robosta och balanserade kakaosmak och rundhet.
Huvudsakligen Forastero från västafrika.
Certifiering:
Cocoa Horizons

Viskositet

Läs mer

Ingredienser: kakaomassa, socker, kakaosmör, sojalecitin, naturlig vaniljarom. Kan innehålla spår av mjölk.
Bäst före 2023-03-12 eller senare

495,-
(ord. 575,-)
 PLOCKA 
 

Cacao Barry Elysée 36% 2,5 kg

Mjölkcouvertyr med lite ljusare kulör. Påtaglig smak av kakao och mjölk. Rostade toner med inslag av karamell.
Certifiering:
Cocoa Horizons

Viskositet

Läs mer

Innehållförteckning:
Socker, kakaosmör, skummjölkspulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom.
Bäst före: 2023-09-02 eller senare.

495,-
 PLOCKA 
 

Cacao Barry Lactée Caramel 31% 1 kg

Nytt recept- nu med solroslecitin! Lactée Caramel är en ljus, söt couvertyr med tydlig mjölk- och karamellkaraktär. Diskret karamellkrisp som framträder mot slutet.
Certifiering:
Cocoa Horizons

Viskositet

Läs mer

Innehållsförteckning:
Socker, kakaosmör, helmjölkspulver, kakaomassa, skummjölkspulver, karamelliserat socker (1,5%), karamelliserad glykossirap, emulgeringsmedel: solroslecitin, naturliga aromer.
Bäst före 2023-03-19 eller senare.

229,-
 PLOCKA 
 

Cacao Barry Lait Bio 38% 2,5 kg

Ljus ekologisk och Fairtrade-vertifierad couvertyr med tydlig kakaosmak och rostade toner.

Läs mer

Innehållsförteckning:
Rörsocker eko, kakaosmör eko, helmjölkspulver eko, kakaomassa eko.
Bäst före: 2023-10-12 eller senare.

565,-
 PLOCKA 
 

Cacao Barry Zéphyr vit 34% 5 kg

Zéphyr är en mycket lättflyktig, vit couvertyr med mjuk och krämig konsistens, lite mindre sötma och med påtaglig mjölk-, och vaniljsmak.
Huvudsakligen Forastero från västafrika.
Certifiering:
Cocoa Horizons

Viskositet

Läs mer

Innehållsförteckning:
Socker, kakaosmör, helmjölkspulver, skummjölkspulver, emulgeringsmedel: sojalecitin.
Bäst före 2023-07-31 eller senare.

995,-
 PLOCKA 
 

Cacao Barry Zéphyr vit 34% 1 kg

Zéphyr är en mycket lättflyktig, vit couvertyr med mjuk och krämig konsistens, lite mindre sötma och med påtaglig mjölk-, och vaniljsmak.
Huvudsakligen Forastero från västafrika.
Certifiering:
Cocoa Horizons

Viskositet

Läs mer

Innehållsförteckning:
Socker, kakaosmör, helmjölkspulver, skummjölkspulver, emulgeringsmedel: sojalecitin.
Bäst före 2023-09-27 eller senare.

225,-
 PLOCKA 
 

Kakaosmör Cacao Barry 1 kg

Åter i lager augusti 2022.
Deodoriserat kakaosmör i pelletsform för bland annat förtunning av couvertyr och uppblandning av färgpigment.

Läs mer

Innehållsförteckning:
Kakaosmör
Bäst före 2024-01-24 eller senare.

330,-
TILLF.
SLUT
 

Cacao Barry Praliné Pistaches 70% 1 kg

Åter i lager 1 juli 2022.
Pistagepraliné 70% framställd av lättrostade medelhavspistagenötter. Perfekt till ganacher, crémeuxer, glass och för dekoration. Välbalanserad sötma och djup olivgrön kulör.

Läs mer

Innehållsförteckning:
Pistagenötter 70%, socker, emulgeringsmedel: solroslecitin.
Kan innehålla: andra nötter, mjölk.
Bäst före 2023-01-17 eller senare.

695,-
TILLF.
SLUT
 

Cacao Barry Praliné Amandes Noisettes 50% 1 kg

Mellanrostad praliné av 25% hasselnötter och 25% mandlar. Med sammetslen textur, djupa smaker och gyllene kulör.
Certifiering:
Bee Friendly

Läs mer

Innehållsförteckning:
Socker, hasselnöt 25%, mandlar 25%, emulgeringsmedel: mono- och diglycerider av fettsyror, emulgeringsmedel: solroslecitin.
Kan innehålla: andra nötter, mjölk.
Bäst före 2023-02-09 eller senare.

255,-
 PLOCKA 
 

Cacao Barry Cara Crakine 1 kg

Cara Crakine är blandning av karamellmjölkchoklad och rostade kexbitar. Ett enkelt sätt att addera crunch till dina kreationer. Testa gärna Pralin Feuilletine som är en likvärdig produkt.

Läs mer

Innehållsförteckning:
Mjölkchokladöverdrag med karamell 34,5% (helmjölkspulver, kakaosmör, brynt socker 13,0%, kakaomassa, socker, naturlig arom), socker, vegetabiliskt fett (solros), kexbitar (vetemjöl, socker, vetemaltmjöl, emulgeringsmedel: solroslecitin, vetestärkelse, sötningsmedel: E500ii, salt, naturlig vaniljarom), skummjölkspulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, kryddor.
Kan innehålla: nötter.
Bäst före 2023-02-25 eller senare.

185,-
(ord. 215,-)
 PLOCKA 
 

Cacao Barry Pralin Feuilletine 1 kg

Pralin Feulletine är en krispig blandning av krossade crêpe dentelles, mandel- och hasselnötspraliné samt mjölkchokladcouvertyr. Ett enkelt sätt att addera crunch till dina kreationer.
Certifiering:
Bee Friendly

Läs mer

Innehållsförteckning:
Socker, finsmulade kex med smör (vetemjöl, socker, smörkoncentrat, (mjölk) (8,13%), mjölksocker, mjölkprotein, salt, maltextrakt (korn), sötningsmedel: E500ii, mjölkchokladöverdrag 21,5% (socker, helmjölkspulver, kakaosmör, kakaomassa, vattenfritt mjölkfett, naturlig vaniljarom), hasselnöt, mandlar, vegetabiliskt fett (solros), emulgeringsmedel: sojalecitin. Kan innehålla andra nötter.
Bäst före 2023-02-01 eller senare.

285,-
(ord. 340,-)
 PLOCKA 
 

Cacao Barry Snacking Bars Rectangle 35 g

Ger 10 bars (118x23x12 mm) med matterad ovansida. BPA-fri Tritan-plast. Italiensk tillverkning.

315,-
 PLOCKA 
 

Cacao Barry Snacking Bars Round 35 g

Ger 10 bars (118x23x14 mm). BPA-fri Tritan-plast. Italiensk tillverkning.

315,-
 PLOCKA 
 

Cacao Barry Mini-tablettes 5 g

Ger 21 minichokladkakor (20x40 mm). BPA-fri Tritan-plast. Italiensk tillverkning.

315,-
 PLOCKA 
 

Cacao Barry Esmeralda bar

Ger 3 bars (74x155 mm). BPA-fri Tritan-plast. Italiensk tillverkning.

315,-
 PLOCKA 
 

Cacao Barry Cacao Collective tablet

Ger 3 st chokladkakor á 75 g (155x75 mm). Formen har olika nivåer av mattering och diskret avsiktlig skevning. BPA-fri Tritan-plast. Italiensk tillverkning.

315,-
 PLOCKA 
 

Cacao Barry Cocoa pod tablet

Chokladkaka att fylla. Ger 4 st chokladkakor á 100 g (160x53x12 mm). BPA-fri Tritan-plast. Italiensk tillverkning.

315,-
 PLOCKA