Välj rätt viskositet
Viskositeten anger hur trögflytande än vätska är. Ju högre viskositet desto mer trögflytande. På många chokladförpackningar är viskositeten angiven i droppar. Sorter med 2–3 droppar passar till ganache, mousser och gjutning av skulpturer och större alster i choklad. Istället för att gjuta lager på lager får man rätt tjocklek från början.
En del chokladmakare använder sorter med 3 droppar till pralinskal. Men då chokladen är trögflytande måste man jobba fort! Är du nybörjare rekommenderar vi att förtunna med kakaosmör.
Sorter med 4–5 droppar är optimala till gjutning av pralinskal. Ska chokladen användas i chokladfontän är också 5 droppar perfekt.
Läs mer om viskositet här
|
|
Kakaosmör Callebaut 100 g
Deodoriserat kakaosmör för bland annat förtunning av couvertyr och uppblandning av färgpigment.
Läs mer Innehållsförteckning: Kakaosmör Bäst före 2022-04-03 eller senare.
|
|
|
|
Kakaosmör Callebaut 400 g
Deodoriserat kakaosmör för bland annat förtunning av couvertyr och uppblandning av färgpigment.
Läs mer Innehållsförteckning: Kakaosmör Bäst före 2022-02-03 eller senare.
|
|
Fler förpackningsstorlekar med kakaosmör finns här.
|
|
Cacao Barry Alto el sol 65% ekologisk 1 kg
Alto el Sol-plantagen i Peru producerar en kakao som är mycket fyllig. De dominerande syrliga tonerna, criollokaraktären och röda bär ger den här couvertyren en smak som dröjer sig kvar i gommen. Certifiering: 100% Traceable Cocoa Beans Fairtrade
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Ekologisk kakaomassa (Peru), ekologiskt rörsocker, ekologiskt kakaosmör, emulgeringsmedel: ekologiskt soyalecitin, ekologiskt bourbonvaniljpulver. Bäst före 2021-09-12 eller senare.
|
|
|
|
Cacao Barry Madirofolo 65% ekologisk 1 kg
Madirofolo är en välbalanserad, ekologisk, mörk couvertyr med fruktiga och syrliga toner. Certifiering: 100% Traceable Cocoa Beans Cocoa Horizons
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Kakaomassa Madagaskar*, rörsocker*, kakaosmör*, emulgeringsmedel: sojalecitin, bourbonvaniljpulver*. Kan innehålla mjölk. * Certifierad ekologisk ingrediens enl. Ecocert FR-BIO-01 / Ecocert SA F 32600. Bäst före 2021-10-27 eller senare.
|
|
|
|
Cacao Barry Équateur 76% 1 kg
Équateur flyktig couvertyr som har kraftig bitterhet, generös fruktighet med toner av banan och trä. Arriba National från Ecuador. Certifiering: Rainforest Alliance.
Viskositet

Läs mer Ingredienser: Kakaomassa Ecuador, socker, kakaosmör, naturligt vaniljpulver. Kan innehålla spår av mjölk. Bäst före 2022-08-16 eller senare.
|
|
|
|
Cacao Barry Origine Venezuela 72% 2,5 kg
Venezuela är en flyktig, välbalanserad intensiv couvertyr med rostade, bittra och fruktiga toner. Tillverkad av venezuelanska trinitario och criollobönor. Fri från sojalecitin. Certifiering: Cocoa Horizons
Viskositet

Läs mer Innehållsdeklaration:Kakaomassa Venezuela, Socker, kakaosmör, naturlig vaniljarom. Bäst före 2022-03-02 eller senare.
|
|
|
|
Cacao Barry Mexique 66% 1 kg
Mexique är en mörk couvertyr med initialt syrliga toner som övergår i kryddiga dito med inslag av lakrits och trä. Mexikanska kakaobönor, huvudsakligen Forastero. Certifiering: Cocoa Horizons
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Kakaomassa Mexico, socker, kakaosmör, sojalecitin, naturligt vaniljpulver (frön från vaniljstång). Kan innehålla spår av mjölk. Bäst före 2021-11-02 eller senare.
|
|
|
|
Cacao Barry Saint Dominigue 70% 1 kg
Bönorna till Cacao Barrys Saint Dominige odlas på grönskande öar i Stora Antillernas skärgård. Chokladen har en fruktig och exotisk smak med exceptionellt lång eftersmak. Toner av kryddor, vin, oliver och rosenvatten. Certifiering: Rainforest Alliance
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Kakaomassa Saint Dominigue, socker, kakaosmör, sojalecitin, naturlig vaniljarom. Kan innehålla spår av mjölk. Bäst före 2022-07-23 eller senare.
|
|
|
|
Cacao Barry Saint Dominigue 70% 2,5 kg
Bönorna till Cacao Barrys Saint Dominige odlas på grönskande öar i Stora Antillernas skärgård. Chokladen har en fruktig och exotisk smak med exceptionellt lång eftersmak. Toner av kryddor, vin, oliver och rosenvatten. Certifiering: Rainforest Alliance
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Kakaomassa Saint Dominigue, socker, kakaosmör, sojalecitin, naturlig vaniljarom. Kan innehålla spår av mjölk. Bäst före 2022-03-21 eller senare.
|
|
|
|
Cacao Barry Tanzanie 75% 2,5 kg
Tanzanie är en mörk couvertyr med bra balans mellan fruktighet och intensiv kakaobitterhet som lyfts av blommiga toner. Fri från sojalecitin. Certifiering: Cocoa Horizons
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Kakaomassa Tanzania, socker, kakaosmör, naturligt vaniljpulver. Bäst före 2022-02-10 eller senare.
|
|
|
|
Cacao Barry Origine Papouasie 35% 1 kg
Mjölkchokladcouvertyr med 35% kakaohalt. En krämig couvertyr med tydlig hasselnötskaraktär. Certifiering: Cocoa Horizons
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Socker, kakaosmör, helmjölkspulver, kakaomassa (Papua Nya Guinea), emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom. Bäst före 2022-03-09 eller senare.
|
|
|
|
Cacao Barry Origine Papouasie 35% 2,5 kg
Mjölkchokladcouvertyr med 35% kakaohalt. En krämig couvertyr med tydlig hasselnötskaraktär. Certifiering: Cocoa Horizons
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Socker, kakaosmör, helmjölkspulver, kakaomassa (Papua Nya Guinea), emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom. Bäst före 2021-08-27 eller senare.
|
|
|
|
Cacao Barry Origine Ghana 40% 1 kg
Mjölkchokladcouvertyr med 40% kakaohalt. Fruktiga toner med inslag av kastanj, röda bär och karamell. Certifiering: Cocoa Horizons
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Socker, kakaosmör, helmjölkspulver, kakaomassa (Ghana), emulgeringsmedel: sojalecitin, vaniljpulver. Bäst före 2021-10-16 eller senare.
|
|
|
|
Cacao Barry Alunga 41,3% 1 kg
Alunga är en mjölkchoklad med en lite intensivare kakaosmak. Den har också rostade toner och en tydlig smak av mjölk, men är inte lika söt som många andra. Certifiering: 100% Traceable Cocoa Beans Cocoa Horizons Q Fermentation
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: socker, kakaomassa, kakaosmör, helmjölkpulver, mjölkpulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom Bäst före 2021-08-23 eller senare.
|
|
|
|
Cacao Barry Inaya 65% 1 kg
Inaya är en mörk couvertyr med kraftig kakaosmök och bra balans mellan bitterhet och syrlighet. Certifiering: 100% Traceable Cocoa Beans Cocoa Horizons Q Fermentation
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Kakaomassa, socker, fettreducerat kakaopulver, sojalecitin, naturlig vaniljarom. Kan innehålla spår av mjölk. Bäst före 2022-03-15 eller senare.
|
|
|
|
Cacao Barry Zéphyr Caramel 35% 2,5 kg
Intensiv smak av mjölkig karamell och bra sälta som för tankarna till en Caramel au beurre salé. Bra couverture till skal. Tempereras som vit. Certifiering: Cocoa Horizons
Viskositet

Läs mer Bäst före 2021-08-17 eller senare.
|
|
|
|
Cacao Barry Louvre Lenôtre 71% 2,5 kg
Mörk couvertyr med intensiv, rostad smak. Huvudsakligen Forastero från västafrika. Certifiering: Cocoa Horizons.
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Kakaomassa, socker, kakaosmör, sojalecitin, naturlig vaniljarom. Kan innehålla spår av mjölk. Bäst före 2021-11-17 eller senare.
|
|
|
|
Cacao Barry Force Noire 50% 1 kg
Specialcouvertyr till mousse, ganache och sås. Denna intensiva, mörka choklad charmar med sin robosta och balanserade kakaosmak och rundhet. Huvudsakligen Forastero från västafrika. Certifiering: Cocoa Horizons
Viskositet

Läs mer Ingredienser: kakaomassa, socker, kakaosmör, sojalecitin, naturlig vaniljarom. Kan innehålla spår av mjölk. Bäst före 2022-04-06 eller senare
|
|
|
|
Cacao Barry Lactée Caramel 31% 1 kg
Lactée Caramel är en ljus, söt couvertyr med tydlig mjölk- och karamellkaraktär. Diskret karamellkrisp som framträder mot slutet. Certifiering: Cocoa Horizons
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Socker, kakaosmör, helmjölkspulver, kakaomassa, skummjölkspulver, brynt socker (1,5%), emulgeringsmedel: sojalecitin, arom, paprikaoleoresin, naturlig vaniljarom. Bäst före 2021-05-14 eller senare.
|
|
|
|
Cacao Barry Zéphyr white 34% 1 kg
Zéphyr är en mycket lättflyktig, vit couvertyr med mjuk och krämig konsistens, lite mindre sötma och med påtaglig mjölk-, och vaniljsmak. Huvudsakligen Forastero från västafrika. Certifiering: Cocoa Horizons
Viskositet

Läs mer Innehållsförteckning: Socker, kakaosmör, helmjölkspulver, skummjölkspulver, emulgeringsmedel: sojalecitin. Bäst före 2021-12-30 eller senare.
|
|
|
|
Kakaosmör Cacao Barry 1 kg
Deodoriserat kakaosmör för bland annat förtunning av couvertyr och uppblandning av färgpigment.
Läs mer Innehållsförteckning: Kakaosmör Bäst före 2021-12-13 eller senare.
|
|
|
|
Cacao Barry Mycryo 550 g
Prisnedsatt pga något kort datum. Kan användas till förtunning och målning även efter bäst före. Kakaosmör i pulverform för enkel temperering av choklad samt förtunning t ex vid arbete med trögflytande chokladsorter eller chokladfärger. Instruktion för temperering med Mycryo.
Läs mer Innehållsförteckning: Kakaosmör. Bäst före 2021-04-07 eller senare.
|
|
|
|
Cacao Barry Praliné Pistaches 70% 1 kg
Pistagepraliné 70% framställd av lättrostade medelhavspistagenötter. Perfekt till ganacher, crémeuxer, glass och för dekoration. Välbalanserad sötma och djup olivgrön kulör.
Läs mer Innehållsförteckning: Pistagenötter 70%, socker, emulgeringsmedel: solroslecitin. Kan innehålla: andra nötter, mjölk. Bäst före 2021-10-21 eller senare.
|
|
|
|
Cacao Barry Praliné Amandes Noisettes 50% 1 kg
Mellanrostad praliné av 25% hasselnötter och 25% mandlar. Med sammetslen textur, djupa smaker och gyllene kulör.
Läs mer Innehållsförteckning: Socker, hasselnöt 25%, mandlar 25%, emulgeringsmedel: mono- och diglycerider av fettsyror, emulgeringsmedel: solroslecitin. Kan innehålla: andra nötter, mjölk. Bäst före 2021-08-04 eller senare.
|
|
|
|
Cacao Barry Cara Crakine 1 kg
Cara Crakine är blandning av karamellmjölkchoklad (34,5%) och rostade kexbitar. Ett enkelt sätt att addera crunch till dina kreationer.
Läs mer Innehållsförteckning: Mjölkchokladöverdrag med karamell 34,5% (helmjölkspulver, kakaosmör, brynt socker 13,0%, kakaomassa, socker, naturlig arom), socker, vegetabiliskt fett (solros), kexbitar (vetemjöl, socker, vetemaltmjöl, emulgeringsmedel: solroslecitin, vetestärkelse, sötningsmedel: E500ii, salt, naturlig vaniljarom), skummjölkspulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, kryddor. Kan innehålla: nötter. Bäst före 2021-09-30 eller senare.
|
|
|
|
Cacao Barry Gianduja Noir 21,5% / 31,5% 2,5 kg
Mörk gianduja med perfekt balans av kraftfull mörk choklad och ren hasselnötsmassa.
Läs mer Innehållsförteckning: Socker, hasselnöt, kakaomassa, kakaosmör, naturlig vaniljarom, emulgeringsmedel: sojalecitin. Kakaohalt minst 21,5% och hasselnötshalt minst 31,5%. Bäst före 2022-02-19 eller senare.
|
|
|
|
Cacao Barry Gianduja Plaisir Lait 23,7% 2,5 kg
Ljus gianduja sammansatt av ljus choklad och lättrostade hasselnötter.
Läs mer Innehållsförteckning: Socker, hasselnötter, kakaosmör, helmjölkspulver, kakaomassa, skummjölkspulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturligt vaniljpulver. Kakaohalt minst 23,7%. Bäst före 2022-02-17 eller senare.
|
|
|
|
Cacao Barry Snacking Bars Rectangle 35 g
Ger 10 bars (118x23x12 mm) med matterad ovansida. BPA-fri plast. Italiensk tillverkning.
|
|
|
|
Cacao Barry Snacking Bars Round 35 g
Ger 10 bars (118x23x14 mm). BPA-fri plast. Italiensk tillverkning.
|
|
|
|
Cacao Barry Bar Snack 30 g
Ger 8 bars (100x30x9 mm). BPA-fri plast. Italiensk tillverkning.
|
|
|
|
Cacao Barry Esmeralda bar
Ger 3 bars (74x155 mm). BPA-fri plast. Italiensk tillverkning.
|
|
|
|
Cacao Barry Cacao Collective tablet
Ger 3 st chokladkakor á 75 g (155x75 mm). Formen har olika nivåer av mattering och diskret avsiktlig skevning. BPA-fri plast. Italiensk tillverkning.
|
|
|
|
Cacao Barry Cocoa pod tablet
Chokladkaka att fylla. Ger 4 st chokladkakor á 100 g (160x53x12 mm). BPA-fri plast. Italiensk tillverkning.
|
|
|