marron.se

VARUKORGEN  |  OM MARRON  |  BEST.VILLKOR

OK!

Nora Chokladskola AB
Nora Chokladskola AB
kundservice@marron.se
070-319 34 64

Nyheter
Choklad, couvertyr
Chokladfärg
Förpackningar
Kakao, non-temp
Lakrits
Pralinformar
Presentkort
Startpaket
Utbildningsmaterial
Verktyg
Överföringsark

Recept

Chocovic

Michel Cluizel

Michel Cluizel

Michel Cluizel

Valrhona

 

 
 

Silipatduk med cirklar 400x300 mm

Perfekt till tablering av fondant eller som underlag vid arbete med modelleringschoklad och marsipan.

155,-
(ord. 195,-)
 PLOCKA 
 

Sticktermometer

Bra digital termometer för chokladtemperering. Mätintervall: –50°C till +150°C.

235,-
 PLOCKA 
 

Metallskrapa 180 mm med böjligt stålblad

Bästa verktyget till lockning av formar.

225,-
 PLOCKA 
 

Metallskrapa 200 mm

Verktyg till tablering och avskrapning av pralinformar.

130,-
 PLOCKA 
 

Metallskrapa 150 mm

Verktyg till tablering och avskrapning av pralinformar.

109,-
 PLOCKA 
 

Palett 250 mm

Rostfri, med styvt blad. Handtag i plast. Färg: orange.

130,-
 PLOCKA 
 

Palett 180 mm

Rostfri, med styvt blad. Handtag i plast. Färg: orange.

109,-
 PLOCKA 
 

Stålram 140 x 140 x 35 mm

Rostfri stålram för gjutning av tryffel och kola.

125,-
 PLOCKA 
 

Stålram 180 x 180 x 35 mm

Rostfri stålram för gjutning av tryffel och kola.

165,-
 PLOCKA 
 

Distans aluminium 10x20x350 mm

Två formar ur 2000-serien får plats i bredd.

85,-
 PLOCKA 
 

Distans aluminium 5x20x270 mm

Två formar ur 1000-serien får plats i bredd.

65,-
 PLOCKA 
 

Engångsspritspåsar kee-seal 530 mm (100-pack)

Svensktillverkad
Uppfyller HACCAP och EU-standarder
Steril insida
Dubbla svetsfogar för maximal styrka
Planomått 530 x 280 mm

395,-
 PLOCKA 
 

Engångsspritspåsar kee-seal 530 mm (10-pack)

55,-
 PLOCKA 
 

Engångsspritspåsar för pikering kee-seal 300 mm (100-pack)

Svensktillverkad
Uppfyller HACCAP och EU-standarder
Steril insida
Dubbla svetsfogar för maximal styrka
Planomått 300 x 160 mm

365,-
 PLOCKA 
 

Engångsspritspåsar för pikering kee-seal 300 mm (10-pack)

45,-
 PLOCKA 

Tyll, rund 15 mm
 

Runda tyllar

Spritsmunstycken i rostfritt stål för spritsning av grädde, ganache med mera. Millimetermåttet avser mynningens diameter.

 

Tyll 2 mm- 15 mm

Välj mellan följande storlekar: 2, 3, 4, 6, 8, 10, 12, 15 mm. Ange i meddelandefältet i kassan vilken/ vilka storlekar som önskas. Enhetspris 35 kr/st.

35,-
 PLOCKA 

Tyll, rund 15 mm
 

Stjärntyllar

Spritsmunstycken i rostfritt stål för spritsning av grädde, ganache med mera. Millimetermåttet avser mynningens diameter.

 

Tyll stjärna 3-15 mm

Välj mellan följande storlekar: 3, 4, 6, 8, 10, 12 och 15 mm. Ange i meddelandefältet i kassan vilken/ vilka storlekar som önskas. Enhetspris 35 kr/st.

35,-
 PLOCKA 
 

Bomullsvantar Large

De här vantarna är tänjbara och passar de flesta handstorlekar. Krymper något i tvätt.

39,-
 PLOCKA 
 

Skrapkort

Skrapkort i plast.

15,-
 PLOCKA 
 

Smältskål i plast 1,4 liter

Plastbunke med pip. Antihalkbeläggning gör att bunken står stadigt på bordet. Idealisk för smältning av choklad i microvågsugn. Diameter 160 mm.

75,-
 PLOCKA 
 

Smältskål i plast 2,8 liter

Plastbunke med pip. Antihalkbeläggning gör att bunken står stadigt på bordet. Idealisk för smältning av choklad i microvågsugn. Diameter 210 mm.

135,-
 PLOCKA 
 

Marsipanverktyg

Kit med 12 olika verktyg.

325,-
 PLOCKA 
 

Gjutform i silikon 390x390 mm. Höjd 10 mm

Kan användas som tableringsunderlag (istället för stenskiva), till gjutning av kola, ganacher, karamell mm. Vid tablering på underlaget använd plastkort och ej metallskrapa. Tål temperaturer från -40° C till + 240°C

375,-
 PLOCKA 


Fruktverktyg

 

Melon kuljärn 16,5 cm

Rostfri. Urkärnare 25 mm och 22 mm

165,-
 PLOCKA 
 

Ananasskärare

Rostfritt stål Ø 3 cm / L = 23,50 cm.

270,-
 PLOCKA 
 

Fruktdekoratör 20 cm

105,-
 PLOCKA 
 

Fruktverktyg 16,5 cm

Set med 7 stycken verktyg för skulptering i frukt/ grönsaker.

245,-
 PLOCKA 
 

Fruktverktyg proffs-kit

Set med 10 stycken verktyg för skulptering i frukt/ grönsaker. Svart förvaringsväska ingår.

595,-
 PLOCKA 



 

Doppgaffelsats

Sats med 10 olika doppgafflar. Levereras i praktiskt etui.

395,-
 PLOCKA 
 

Doppgaffel B-1

Professionell doppgaffel.
Storlek: B20xH20 mm.

75,-
 PLOCKA 
 

Doppgaffel B-2

Professionell doppgaffel.
Storlek: B15xH15 mm.

75,-
 PLOCKA 
 

Doppgaffel B-3

Professionell doppgaffel.
Storlek: B20xH20 mm.

75,-
 PLOCKA 
 

Doppgaffel B-4

Professionell doppgaffel.
Storlek: B18xH20 mm.

75,-
 PLOCKA 
 

Doppgaffel B-6

Professionell doppgaffel.
Storlek: B17xH17 mm.

75,-
 PLOCKA 
 

Doppgaffel B-7

Professionell doppgaffel.
Storlek: B12xH47 mm.

75,-
 PLOCKA 
 

Doppgaffel B-8

Professionell doppgaffel.
Storlek: B22xH22 mm.

75,-
 PLOCKA 
 

Doppgaffel B-9

Professionell doppgaffel.
Storlek: B17xH29 mm.

75,-
 PLOCKA 
 

Doppgaffel B-10

Professionell doppgaffel.
Storlek: B27xH47 mm.

75,-
 PLOCKA 


Liten doppningsskola

Bra att veta

– En tumregel är att mjuka pralinfyllningar gjuts i chokladskal (läs pralinform) och hårda fyllningar doppas i tempererad choklad.

– Fyllning som gjuts i chokladskal ska max vara 29 C för att chokladskalet ska bibehålla sin glans och krympa och lossna ur formen.

– Fyllning som ska doppas måste vara rumstempererad eller något varmare. En kyld produkt som doppas i choklad stelnar från fel håll och resultatet blir grått och oaptitligt. Ska kylda produkter doppas rekommenderas därför chokladsubstitutet non-temp.

– Chokladkonditorn använder en doppgaffel med horn (pinnar) till bitar med plan botten och en rund doppgaffel till kulor. Till lite större bitar finns specialgafflar och den spiralformade modellen är en bra doppgaffel för nybörjare.

Gör så här

Lägg doppämnet, till exempel en tryffelkula på doppgaffeln (spetsa den inte). Doppa ner gaffeln i chokladen så hela doppämnet täcks med choklad.

Doppa sedan gaffeln snabbt mot ytan för att den överflödiga chokladen på undersidan av pralinen ska sugas ner i bunken igen.

Skrapa eventuellt av pralinen mot en ståltråd uppspänd över bunken eller mot bunkens kant.

Lägg de första doppade pralinerna längst upp till höger på smörpapperet och sedan i rader närmare och närmare bunken.

Choklad som flutit ut runt pralinen kallas för fot och ser tråkigt ut. Knuffa pralinen till en ren ya på papperet om fötter bildas.

Dekorera med kryddor/ bladguld/ doppgaffelavtryck medan chokladen är flytande och gör präglingar när chokladen stelnat och är läderhård.

Tryffelkulor måste ofta doppas flera gånger för att skalet ska bli tätt. För att åstadkomma taggiga praliner- låt chokladen tjockna i bunken och rulla sedan i handen eller på ett galler.

Lycka till!
Ingela Svedbro
Nora Chokladskola AB